Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΛΛΗΝΗ
«Κατέσχεσαν» τον «ΟΔΗΓΗΤΗ» από μαθητές

Την ώρα που πολυεθνικές και μεγαλοφροντιστηριούχοι αλωνίζουν μέσα στα σχολεία, πλασάροντας τα προϊόντα της παραπαιδείας και το πώς θα γίνουν οι μαθητές πιστοί, υπάκουοι και αμόρφωτοι εργαζόμενοι - άνεργοι, η διακίνηση της εφημερίδας της ΚΝΕ, του «Οδηγητή» και των θέσεων που προπαγανδίζει για δημόσια δωρεάν παιδεία ενοχλεί! Και για να εμποδιστεί η διάδοση αυτών των θέσεων επιστρατεύεται και ο αυταρχισμός από ορισμένους διευθυντές σχολείων, που λειτουργώντας ως φερέφωνα της κυβερνητικής πολιτικής προχωρούν ακόμα και σε ...κατασχέσεις φύλλων του «Οδηγητή».

Αυτό ακριβώς έγινε την περασμένη Πέμπτη 9 Φλεβάρη στο 1ο Ενιαίο Λύκειο Παλλήνης, όπου ο διευθυντής Μπαντουβάς κατέσχεσε από τουλάχιστον τρεις μαθητές τις εφημερίδες που είχαν μοιράσει λίγη ώρα πριν μέλη της ΚΝΕ. Προχτές το πρωί πολυμελής αντιπροσωπεία της Αχτιδικής Επιτροπής Μεσογείων του ΚΚΕ και της Τομεακής Οργάνωσης Μεσογείων της ΚΝΕ βρέθηκε στο σχολείο για να καταδικάσει το γεγονός. Μιλώντας με τον ίδιο το διευθυντή, τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τόνισαν ότι τέτοιες ενέργειες είναι ενάντια στην ελευθερία διακίνησης ιδεών και στην ελεύθερη διακίνηση του Τύπου. Ο διευθυντής, βέβαια, προσπάθησε να ελαφρύνει τη θέση του, υποστηρίζοντας ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή μετά από διαμαρτυρία γονέων και ότι δεν έχει πρόβλημα με τη διακίνηση του «Οδηγητή», αρκεί... να γίνεται έξω από το σχολείο!

Οπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η ΤΟ Μεσογείων της ΚΝΕ: «Μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας και της ελευθερίας δεν επιτρέπεται η διακίνηση της εφημερίδας της ΚΝΕ, αλλά επιτρέπεται η διακίνηση διαφημιστικού υλικού φροντιστηρίων που οδηγούν στην παραπαιδεία. Ο "ΟΔΗΓΗΤΗΣ" είναι η εφημερίδα της ΚΝΕ που περίπου 40 χρόνια δε σταμάτησε η πορεία της έξω από τα σχολεία, εργοστάσια, πανεπιστήμια. Δε θα σταματήσει τώρα από κάποιους που νομίζουν ότι το σχολείο είναι τσιφλίκι τους και αυτοί τσιφλικάδες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ