Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Δικογραφία για Μαρκογιαννάκη

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Ν. Δεγαΐτη ποινική δικογραφία προκειμένου με το νόμο «περί ευθύνης υπουργών» να διερευνηθεί εάν τελέστηκαν «αξιόποινες πράξεις» από τον πρώην υφυπουργό Δημόσιας Τάξης Χ. Μαρκογιαννάκη.

Η υπόθεση αφορά τη διαχείριση του συστήματος C4I που είχε προμηθευτεί η χώρα μας για την «ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων». Κατά τον εισαγγελέα διερευνήθηκε η φερόμενη «ως απιστία με περιουσιακή ζημιά υπερβαίνουσα το ποσό των 75.000 ευρώ» από τα μέλη της Διεύθυνσης Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων Ν. Σουπιώτη, Σ. Σπανό και Β. Κωνσταντινίδη. Κατά την προκαταρκτική εξέταση που έγινε, κατά τον εισαγγελέα προέκυψαν στοιχεία «που καθιστούν διερευνητέα την τέλεση αξιόποινων πράξεων από τον υφυπουργό Δημόσιας Τάξης Χ. Μαρκογιαννάκη».

Ο ίδιος ο Χ. Μαρκογιαννάκης με προχτεσινή δήλωσή του παραδέχτηκε ότι για το θέμα κινήθηκε «εκτός γράμματος της σύμβασης» αλλά αυτό το έκανε προκειμένου να προλάβει τη ματαίωση της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Ισχυρίστηκε δε, ότι όλες του οι ενέργειες εγκρίθηκαν από σχετικές αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, μετά από αίτημα 60 βουλευτών, μπορεί να ζητηθεί η σύσταση εξεταστικής επιτροπής και την τελική απόφαση παίρνει με πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ