Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ
Προσδοκούν νέα οφέλη από τις «συμπράξεις»

Διπλασιάστηκαν το 2005 τα κέρδη από τις κλινικές του ομίλου

Μερίδιο από τη λεηλασία του τομέα της Υγείας και Περίθαλψης, στο πλαίσιο του νόμου των συμπράξεων του Δημοσίου με ιδιωτικές επιχειρήσεις, προσδοκά να αποσπάσει η ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ. Αναφερόμενος στους στόχους της εταιρίας, ο διευθύνων σύμβουλός της Γ. Κώτσαλος είπε ότι μέσα στο 2006, πρόκειται να υποβάλει σχετικές προτάσεις στο πλαίσιο των συμπράξεων με έμφαση στην υγεία, προβάλλοντας ως πλεονέκτημα τις ιδιωτικές κλινικές που διαθέτει και την τεχνολογική υποδομή.

Ο πρόεδρος του ομίλου Α. Hegarty - διάδοχος του Δ. Κοντομηνά - έκανε λόγο για «αναδιάρθρωση» και «επιστροφή της εταιρίας στην κερδοφορία». Σε μια εμφανή προσπάθεια της νέας διοίκησης να αναμορφώσει το «προφίλ» της επιχείρησης δόθηκε έμφαση στην εξαγορά της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ από την πολυεθνική ΓΙΟΥΡΙΚΟ. Πρόκειται για εταιρία με ίδια κεφάλαια της τάξης των 7 δισ. ευρώ και κύκλο εργασιών που φτάνει τα 10 δισ. ευρώ το χρόνο. Στη μετοχική σύνθεση της ΓΙΟΥΡΙΚΟ τη μερίδα του λέοντος κατέχουν η Achmea Association - η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στις Κ. Χώρες - και η τράπεζα Rabobank Nederland που δραστηριοποιείται σε 37 χώρες.

Στο μεταξύ, η κερδοφορία που αποφέρει στις ασφαλιστικές εταιρίες η κυβερνητική πολιτική της πλήρους απελευθέρωσης των ασφαλίστρων από τη μια και της καλλιέργειας ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους εργαζόμενους για το μέλλον τους και της υποβάθμισης των δημόσιων νοσοκομείων από την άλλη καλά κρατεί και για την ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ. Οπως ανακοινώθηκε χτες, τα κέρδη προ φόρων από τις κλινικές του ομίλου διπλαστιάστηκαν το 2005 φτάνοντας τα 5,9 εκατ. ευρώ, τα έσοδα από ασφάλειες ζωής και υγείας αυξήθηκαν κατά 3,4% φτάνοντας τα 266,5 εκατ. ευρώ, ενώ στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2004 διατηρήθηκαν τα έσοδα από ασφάλιστρα στον κλάδο των γενικών ασφαλίσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ