Κυριακή 26 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η πρόταση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ έχει αναπτύξει την πρότασή του για την πολιτική διαχείρισης των υδάτινων πόρων, η οποία αποτελεί και τη μοναδική ρεαλιστική λύση για το πρόβλημα. Αυτή η πρόταση είχε παρουσιαστεί από τον Σταμάτη Γκατζίδη, γραμματέα της Αχτιδικής Επιτροπής Βόρειου Εβρου του ΚΚΕ, στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στις αρχές Φλεβάρη στο Θούριο, με θέμα Τοπική Αυτοδιοίκηση και αντιπλημμυρική προστασία του νομού.

Ο Σ. Γκατζίδης είχε καταλογίσει ευθύνες στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στους εκπροσώπους τους στο χώρο της Αυτοδιοίκησης που χρόνια τώρα στηρίζουν τις αντιλαϊκές επιλογές της ΕΕ και ποτέ δε διεκδίκησαν ουσιαστικά τα απαραίτητα έργα υποδομής για την ανάπτυξη της περιοχής σε όφελος του λαού της. Επιπλέον, είχε επισημάνει πως πρέπει ο εργαζόμενος λαός της περιοχής να βγάλει συμπεράσματα από την πολύχρονη πείρα του, από τις επιπτώσεις που φέρνουν αυτές οι πολιτικές στη ζωή και το εισόδημά του. Να καταδικάσει την πολιτική της ΕΕ και όσους την υπηρετούν. Να στηρίξει εκείνους τους υποψήφιους δημάρχους και νομάρχες που θα διεκδικήσουν:

  • Την επεξεργασία και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης υδατικής πολιτικής που θα αφορά την έρευνα, την προστασία, τις χρήσεις και την ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων.
  • Δημιουργία δημόσιου φορέα για την ολοκληρωμένη διαχείριση και αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της χώρας και του Νομού Εβρου με περιφερειακή και νομαρχιακή δομή.
  • Ανάπτυξη συνεργασίας με Βουλγαρία - Τουρκία για τη διευθέτηση των ζητημάτων, που αφορούν στη διαχείριση των υδάτινων πόρων του ποταμού Εβρου και των παραποτάμων του.
  • Σχεδιασμό και εκτέλεση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών, αντιπλημμυρικών έργων υποδομής, που θα προλαμβάνουν, θα αμβλύνουν και θα αντιμετωπίζουν τις πλημμύρες, τη λειψυδρία, θα αποταμιεύουν και θα εμπλουτίζουν τα υδάτινα αποθέματα. Συνολική διαχείριση των λεκανών απορροής και των προβλημάτων που δημιουργούν οι χείμαρροι.
  • Νομικό και θεσμικό πλαίσιο για ένα κρατικό κοινωνικό σύστημα προστασίας της αγροτικής δραστηριότητας, που θα καλύπτει το σύνολο των ζημιών τόσο στην αγροτική παραγωγή όσο και στο αγροτικό κεφάλαιο.
  • Αμεσες αποζημιώσεις στους πληγέντες, που να ανταποκρίνονται στο ύψος των καταστροφών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ