Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Δεκάδες νεκροί από κατάρρευση στέγης

ΜΟΣΧΑ.--

Δεκάδες είναι οι νεκροί και οι τραυματίες από τη χτεσινή κατάρρευση στέγης σε κεντρική αγορά της Μόσχας με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ως αιτία τη λειψή συντήρησή της. Μέχρι χτες το βράδυ ο τραγικός απολογισμός ήταν 52 νεκροί και 29 τραυματίες, ενώ εκδηλώθηκε και πυρκαγιά στα συντρίμμια, πράγμα που δυσκολεύει τα σωστικά συνεργεία.

Η αγορά των περίπου 2.000 τετραγωνικών μέτρων δεν είχε ακόμα ανοίξει για το κοινό, αλλά οι έμποροι και οι διανομείς - άνθρωποι κυρίως από το Αζερμπαϊτζάν και άλλες πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες - είχαν ήδη αρχίσει τις προετοιμασίες. Υπολογίζεται πως εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στην αγορά περίπου 150-300 άνθρωποι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες το κτίριο δεν είχε συντηρηθεί τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ υπήρχαν παράπονα από τους καταναλωτές ότι παρατηρούσαν πως η στέγη έσταζε εδώ και καιρό. Επίσης, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας, Γιούρι Λουσκόφ, η στέγη είχε κατασκευαστεί έτσι ώστε να δέχεται μεγάλη ποσότητα χιονιού. Πάντως, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ιντερφάξ», το συγκεκριμένο κτίριο είχε κατασκευαστεί το 1974 από τον Νοντάρ Καντέλι, τον ίδιο αρχιτέκτονα που σχεδίασε το πάρκο νερού «Τρανσβάλ» της Μόσχας, όπου το Φλεβάρη του 2004 κατέρρευσε η στέγη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 28 άνθρωποι. Ο ίδιος, στις πρώτες δηλώσεις που έκανε, ανέφερε πως τα αίτια της χτεσινής κατάρρευσης βρίσκονται στη μεγάλη ποσότητα χιονιού και στη διάβρωση που μπορεί να είχε υποστεί το κτίριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ