Πέμπτη 22 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στους δρόμους σήμερα για την Παιδεία

Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος, έχει δοθεί το αγωνιστικό ραντεβού για τους εκπαιδευτικούς φορείς και εργαζόμενους που διοργανώνουν συλλαλητήριο για την Παιδεία. Ανάλογη κινητοποίηση διοργανώνεται και στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία τοπικών φορέων.

Στο συλλαλητήριο καλούνται όλοι να δώσουν το «παρών», για να απαντήσουν στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που ανάμεσα στα άλλα έχει θεσμοθετήσει τον εξεταστικό μαραθώνιο που βιώνουν εδώ και τρεις βδομάδες οι μαθητές της Β` και Γ` Λυκείου, που οδήγησε χιλιάδες μαθητές να στραφούν στα υποβαθμισμένα ΤΕΕ και που καταδικάζει τους εκπαιδευτικούς σε αδιοριστία μέσα από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Η σημερινή κινητοποίηση είναι το αποτέλεσμα σύσκεψης, που πραγματοποίησαν οι ΟΛΜΕ, Πανελλήνια Ενωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών (ΠΕΑΕ), Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας και Πειραιά, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ΠΑΜΕ, Συντονιστικό Σωματείων Πειραιά και η Ομοσπονδία Λογιστών. Οι παραπάνω φορείς διεκδικούν: Λύκειο με αυτόνομο μορφωτικό ρόλο και όχι εξεταστικό κέντρο, κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων Β` και Γ` Λυκείου, επαναφορά του θεσμού των ανεξεταστέων, αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης και ένταξή της στη λυκειακή βαθμίδα, κατάργηση των νόμων 2525 και 2640, κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, μαζικούς διορισμούς, για να καλυφθούν όλα τα κενά και κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη, στις 7.30 το απόγευμα, οι ΕΛΜΕ, οι Διδασκαλικοί Σύλλογοι και οι άλλοι εκπαιδευτικοί φορείς της Θεσσαλονίκης. Η συγκέντρωση θα γίνει στο χώρο της Καμάρας, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και πορεία στο κέντρο της πόλης. Το αποψινό συλλαλητήριο εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ. Βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι η κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και η παύση των διώξεων σε βάρος μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, η κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525 και 2640, η αποσύνδεση του σχολείου από τη διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων στη Β` και Γ` Λυκείου και η κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ