Τετάρτη 1 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φτιάχνει νέο «προφίλ»...

Την ώρα που η κυβέρνηση προωθεί συστηματικά την αντιδραστική πολιτιστική πολιτική της, ο νέος υπουργός Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκης, επιδίδεται στη δημιουργία του νέου υπουργικού «προφίλ» του.

Το περασμένο Σάββατο πήγε στη Θεσσαλονίκη για να... «μοιράσει» κονδύλια μέσω Γ΄ ΚΠΣ και υποσχέσεις «στήριξης» σε φορείς (ΚΘΒΕ και Φεστιβάλ Κινηματογράφου). Προχτές συναντήθηκε με τον Ιάπωνα πρέσβη, Τόσιο Μοτσιζούκι και... αντάλλαξαν προσκλήσεις για εκατέρωθεν επισκέψεις των υπουργών Πολιτισμού των δύο χωρών. Επίσης, συναντήθηκε με τον επίτιμο γενικό πρόξενο της Σλοβενίας, Ευάγγελο Τζιαβό και με τον Γάλλο πρέσβη, Μπρουνό Ντελαγιέ.

Τέλος, σε μία καθαρά «επικοινωνιακού» τύπου κίνηση, απέστειλε «συγχαρητήρια επιστολή» στον Ιταλό ομόλογό του, Ρόκκο Μπουτιλιόνε, με αφορμή τη συμφωνία μεταξύ της Ιταλίας και του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης, για τον επαναπατρισμό ιταλικών αρχαιοτήτων, με αντάλλαγμα μακροπρόθεσμα δάνεια ισότιμης αξίας από το ιταλικό κράτος στο αμερικανικό μουσείο.

Στην επιστολή ανέφερε και το ζήτημα των Μαρμάρων του Παρθενώνα, σημειώνοντας ότι «προσβλέπει στη συνδρομή» του Ιταλού υπουργού στο αίτημα. «Συγχαρητήρια» για τον ίδιο λόγο έστειλε και στον διευθυντή του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης, αναφέροντας, εκτός από τα Μάρμαρα, και τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την επιστροφή τεσσάρων ελληνικών αρχαιοτήτων από το Μουσείο «Γκετί» στο Λος Αντζελες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ