Τετάρτη 1 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Προβλήματα ουσίας

Στις καταγγελίες εργαζομένων για έργα βιτρίνας στο «Ιπποκράτειο» που κατέγραψε ο «Ρ» στην πρόσφατη περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Σπύρου Χαλβατζή στο «Ιπποκράτειο Νοσοκομείο», απαντά ο διοικητής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Βανδώρος, με επιστολή που μας έστειλε.

Στην επιστολή σημειώνεται - μεταξύ άλλων - ότι: «Μόνο έργα βιτρίνας δεν έχουν γίνει κατά το παρελθόν 16μηνο, αφού ανακαινίζουμε μόνον θαλάμους νοσηλείας και επεμβάσεων, έτσι ώστε οι νοσηλευόμενοι, ανεξαρτήτως εισοδηματικής τάξεως να τυγχάνουν αξιοπρεπούς νοσηλείας, ήτοι maximum 4 κλίνες ανά θάλαμο, με λουτρό, κονσόλες, air condiotining, ενδοεπικοινωνία με τις αδελφές κ.ά. Και το σημαντικότερο, όπως εξηγήσαμε στον κ. Χαλβατζή, η ανακαίνιση των 210 μέχρι τώρα κλινών έγινε με το μικρότερο δυνατό κόστος για τον Ελληνα φορολογούμενο. Ανακαινίσαμε κλινικές με 48.000 ευρώ!».

Σημείωση «Ρ»: Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το «Ιπποκράτειο» είναι τεράστια. Ενδεικτικά:

  • Η έλλειψη του νοσηλευτικού προσωπικού φτάνει περίπου το 30%.
  • Οι ασθενείς πληρώνουν σημαντικά ποσά στις ιατρικές επισκέψεις στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, που ξεπερνούν τα 60 ευρώ.
  • Ιδιωτικοποιούνται υπηρεσίες όπως καθαριότητα, φύλαξη.

Η παραπέρα εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, που οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να αγοράζουν λιγότερες και ακριβότερες υπηρεσίες Υγείας, δεν αναιρείται από τα όποια έργα γίνονται. Και αυτή είναι η ουσία του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ