Πέμπτη 2 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δεν έχει θέση το ΝΑΤΟ στα Πανεπιστήμια!

Η δυναμική κινητοποίηση της ΠΚΣ ακύρωσε προγραμματισμένη εκδήλωση του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου θα μιλούσε και εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ

Κρίνοντας προφανώς ότι ο καθ' ύλην αρμόδιος για θέματα ασφάλειας είναι ο κάθε μακελάρης των λαών, το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, έδωσε στο ΝΑΤΟ θέση ομιλητή σε σχετική εκδήλωση που προγραμμάτιζε! Μετά την προσπάθεια του ΝΑΤΟ να στρατολογήσει φοιτητές από ελληνικά πανεπιστήμια για πολεμικές έρευνες στη Μεσόγειο, μετά την προσπάθεια νομιμοποίησης της λυκοσυμμαχίας και του στρατηγείου της στη Λάρισα μέσα από ανάλογη εκδήλωση στο ΤΕΙ Λάρισας, ήρθε τώρα το Πανεπιστήμιο Κρήτης να δώσει βήμα στην πολεμική μηχανή που στρέφεται κατά των λαών. Ακρως ενδεικτικό βέβαια, είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση η εκδήλωση με την εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ δεν προπαγανδίστηκε πουθενά, αλλά διοργανώθηκε εν κρυπτώ!!

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Τμήματος, προγραμματίστηκε για προχτές εκδήλωση με θέμα την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια, όπου ομιλήτρια ήταν και η εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Η εν λόγω εκδήλωση, μάλιστα, είχε γνωστοποιηθεί μόνο σε κάποιους μεταπτυχιακούς φοιτητές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου!

Με πρωτοβουλία της ΠΚΣ, οι φοιτητές έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την αίθουσα της εκδήλωσης, αναγκάζοντας τους διοργανωτές - αφού έκαναν μια προσπάθεια να τη μεταφέρουν σε άλλη αίθουσα - τελικά να την αναβάλουν.

Αμέσως μετά, οι φοιτητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του τμήματος, κ. Κοτρόγιαννο, ο οποίος, όπως καταγγέλλει η ΠΚΣ, τους δήλωσε ότι «δεν είναι δημοκρατικό να μην ακούγονται όλες οι απόψεις» και πως... «η εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ δεν εκπροσωπούσε το ΝΑΤΟ»!!

Σε ανακοίνωσή της η ΠΚΣ ξεκαθαρίζει ότι «θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική που γεννά τους πολέμους, που απαξιώνει τις σπουδές και τα πτυχία μας, που επιστρατεύει τους ναυτεργάτες, που τσακίζει τα δικαιώματα και τα όνειρα της νεολαίας και του λαού».

Καλεί «όλους τους φοιτητές να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Είναι η ώρα να γυρίσουν την πλάτη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αυτούς δηλαδή που εφαρμόζουν την πολιτική αυτή καθώς και από τις παρατάξεις τους ΔΑΠ - ΠΑΣΠ που υλοποιούν την πολιτική των κομμάτων τους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ». Και καταλήγει επισημαίνοντας ότι «είναι η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Ο αγώνας είναι ενιαίος, ο αντίπαλος κοινός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ