Παρασκευή 10 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15.3.
ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Με το ΠΑΜΕ για τα δικαιώματα των παιδιών μας

Κάλεσμα της παράταξης προς τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα

Την αναγκαιότητα εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να ενώσουν τις δυνάμεις τους και συσπειρωμένοι στο πλαίσιο του ΠΑΜΕ να δώσουν και στις 15 του Μάρτη ισχυρό χαστούκι στο ενιαίο μέτωπο κυβέρνησης - κεφαλαίου, αναδεικνύει στο απεργιακό της κάλεσμα η παράταξη της Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης (ΤΑΔΗΣΥ).

«Σήμερα εκφράζεται πιο ωμά και απροκάλυπτα η ολομέτωπη επίθεση ενάντιά μας, ενάντια σ' όλους τους εργαζόμενους από την κυβέρνηση, από τα κόμματα της Ευρωένωσης, από το ΣΕΒ και από όλους τους οργανισμούς του κεφαλαίου», σημειώνει στην ανακοίνωση - κάλεσμα προς τους εργαζόμενους στο Δημόσιο η ΤΑΔΗΣΥ.

«Αυτή η όξυνση της επίθεσης αναδείχνει την ανάγκη για ένταση, συνέχιση και κλιμάκωση των ενιαίων ταξικών δυναμικών αγώνων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η αλληλεγγύη των λαϊκών στρωμάτων στους κλάδους που αγωνίζονται και η έμπρακτη συμπαράσταση, όπως αυτή εκφράστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού στους απεργούς ναυτεργάτες, ενισχύει την προοπτική του κινήματος και πολλαπλασιάζει τη δυναμική του», τονίζει η παράταξη. Και το κάλεσμα συνεχίζει:

«Με αυτά τα χαρακτηριστικά και με την καθολική αγωνιστική συμμετοχή μας στην 24ωρη πανεργατική απεργιακή μας κινητοποίηση στις 15 του Μάρτη και με τη μαζική μαχητική παρουσία μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την ίδια μέρα σ' όλες τις πόλεις, να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ενάντια στην πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών, ενάντια στην ακρίβεια, στη νέα λιτότητα της νέας εισοδηματικής πολιτικής και στη σχεδιαζόμενη γενική κατάργηση της μονιμότητας, ενάντια στην πολιτική του ξεθεμελιώματος των όποιων εργασιακών, οικονομικών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει.

Να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, τα δικαιώματα των παιδιών και των οικογενειών μας.

Να ισχυροποιήσουμε το μέτωπό μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στις επεμβάσεις και τους πολέμους του. Σήμερα, 3 χρόνια από τον πόλεμο των ΑμερικανοΝατοϊκών στο Ιράκ, να απαιτήσουμε αποφασιστικά την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων από αυτήν τη χώρα και την απεμπλοκή της χώρας μας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στις χώρες, στους λαούς που απειλούνται.

ΟΛΟΙ μαζί, εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και από κοινού μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ και μ' αυτήν την απεργία και στη συνέχεια με κλιμάκωση των αγώνων να αντιπαλέψουμε αποτελεσματικά την ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησής του, των ευρωκομμάτων του και των άλλων φορέων του. Η ταξική ενότητα, η κοινή δράση, η εργατική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας ενάντια στις διασπαστικές μεθοδεύσεις και των δυνάμεων του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ