Σάββατο 11 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΕΑΣ ΚΑΠ
Την πληρώνουν οι αγρότες

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΠΑΣΥ

Το «μπάχαλο» που επικρατεί στη σύνταξη των στοιχείων που αφορά στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδοτήσεων της νέας ΚΑΠ, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που αυτά θα προκαλέσουν στη συνέχεια, σε συνδυασμό με την εφαρμογή των καταστροφικών αποφάσεων της ΕΕ, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση.

«Οργή και αγανάκτηση, τονίζεται στην ανακοίνωση, προκαλεί στους μικρομεσαίους αγρότες η τακτική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο θέμα των δικαιωμάτων επιδοτήσεων της νέας ΚΑΠ. Τα επαναλαμβανόμενα "λάθη", που εμφανίζονται αποσκοπούν στο "πετσόκομμα" των επιδοτήσεων, για τα επόμενα οκτώ χρόνια, από τους φτωχούς αγρότες, με στόχο να τους οδηγήσουν, μια ώρα αρχύτερα, στο ξεκλήρισμα. Φαίνεται ότι η ηγεσία του υπουργείου, από την αρχή αυτής της ιστορίας με τη νέα ΚΑΠ, ακολουθεί αποπροσανατολιστική τακτική για να "πέσει στα μαλακά", συσκοτίζοντας το γεγονός ότι θα έχουμε νέες, μεγάλες μειώσεις στο αγροτικό εισόδημα, αφού οι συνολικές κρατήσεις επί των ενισχύσεων μπορεί να φτάσουν στο 25%».

Στη συνέχεια, η ΠΑΣΥ, υπογραμμίζει ότι «ο αποπροσανατολισμός με τα "λάθη" και ο εκβιασμός με τις ημερομηνίες κατάθεσης των ενστάσεων, σπρώχνουν τους αγρότες σ' έναν αγώνα δρόμου και, σε πολλές περιπτώσεις, σε δικαστικό αγώνα, που και χρονοβόρος και πολυέξοδος είναι».

Καταλήγοντας, η ΠΑΣΥ καταγγέλλει την τακτική της κυβέρνησης και καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες σε συσπείρωση κι αγώνα για την ανατροπή της νέας ΚΑΠ. Τους καλεί να δώσουν απάντηση, με τη μαζική συμμετοχή τους στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, στις 19 Μάρτη, στον τόπο της θυσίας των κολίγων.

  • Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ανακοίνωσε χτες την παράταση της προθεσμίας δηλώσεων ΟΣΔΕ κατά 20 μέρες, δηλαδή μέχρι τις 5 Ιούνη 2006, ενώ μια βδομάδα ακόμη παράταση δόθηκε για την ολοκλήρωση της μηχανογραφικής διαδικασίας, ώστε στη συνέχεια να δημοσιευτούν τα στοιχεία στο διαδίκτυο και να αποσταλούν στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών. Παράλληλα, όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το τμήμα της εργασίας που είχε ανατεθεί σε κοινοπραξία ιδιωτικών εταιριών. Δηλαδή, εκτός των άλλων, οι αγροτοκτηνοτρόφοι πληρώνουν και την ιδιωτικοποίηση του έργου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ