Σάββατο 18 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ
ΟΧΙ στο καθεστώς αναπληρωτών - ωρομισθίων

Παρέμβαση για το ζήτημα της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών κάνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) με ανακοίνωσή της. Οι γονείς καταθέτουν μια σειρά προτάσεις, προκειμένου «να πάρει πάλι ο δάσκαλος τη θέση που πρέπει στο σχολείο και στην κοινωνία και να γίνει το σχολείο χώρος μόρφωσης και κοινωνικής διαπαιδαγώγησης πολιτών που θα φέρουν την κοινωνία στα ανθρώπινα μέτρα».

Η ΑΣΓΜΕ τονίζει ότι είναι απαράδεκτο το καθεστώς των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών που μοιράζουν μισάωρα από σχολείο σε σχολείο, από γειτονιά σε γειτονιά κι από πόλη σε πόλη, με αμοιβή 7 ευρώ την ώρα. Σημειώνεται ότι οι ωρομίσθιοι παραμένουν απλήρωτοι από πέρσι και όπως πρόσφατα δήλωσε η υπουργός Παιδείας, έχουν υπογραφεί οι αποφάσεις για να πληρωθούν, ρίχνοντας την ευθύνη της καθυστέρησης στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Αφού επισημαίνει μια σειρά από προβλήματα που δημιουργεί αυτό το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, η ΑΣΓΜΕ σημειώνει ότι το ζήτημα δεν είναι συντεχνιακό και δηλώνει ότι «η Παιδεία χρειάζεται αποκλειστικά μόνιμο εκπαιδευτικό αλλά και υποστηρικτικό προσωπικό». Συγκεκριμένα, ζητά: Μόνιμοι διορισμοί να καλύπτουν τα κενά. Μόνιμοι διορισμοί, με βάση αποκλειστικά το πτυχίο για τους εκπαιδευτικούς. Οι ανάγκες στο σύνολό τους, ακόμα και οι έκτακτες, να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό στη διάθεση του υπουργείου Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί να έχουν άνεση χρόνου, για να εξασφαλιστεί η καλύτερη συνεργασία με τους γονείς. Να υπολογίζεται τουλάχιστον μια φορά το τρίμηνο ως χρόνος ωραρίου τους η απογευματινή συνάντηση με τους γονείς, για να συζητήσουν την πορεία των παιδιών. Μόρφωση των εκπαιδευτικών σε πανεπιστημιακές παιδαγωγικές σχολές και επιμόρφωση περιοδικά στο πανεπιστήμιο με εκπαιδευτική άδεια, χωρίς να εμποδίζεται η λειτουργία του σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ