Τετάρτη 22 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το δράμα της μετανάστευσης

«Το βλέμμα του μελαψού άνδρα»
«Το βλέμμα του μελαψού άνδρα»
Σήμερα η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ανεβάζει στο «Από μηχανής θέατρο» το έργο του Ιγνάθιο ντελ Μοράλ «Το βλέμμα του μελαψού άνδρα», σε σκηνοθεσία - κίνηση Στάθη Λιβαθινού, μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, σκηνικά - κοστούμια Θάλειας Ιστικοπούλου, μουσική Θοδωρή Αμπαζή, φωτισμούς Φίλιππου Κουτσαφτή. Παίζουν: Νάντια Παπαθεοδώρου, Μαρία Σαββίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στάθης Γράψας, Μιχάλης Αφολαγιάν, Τσίλι Ατζούκου.

Το έργο κέρδισε το Α΄ βραβείο της Ενωσης Ισπανών Θεατρικών Συγγραφέων (1999). Λίγο αργότερα ο Ιμανόλ Ουρίμπε το μετέφερε στον κινηματογράφο, κερδίζοντας το «Χρυσό Κοχύλι» του Διεθνούς Φεστιβάλ του Σαν Σεμπάστιαν. Με την ευκαιρία του ανεβάσματος του έργου, ο συγγραφέας του θα έρθει στην Αθήνα (30/3), καλεσμένος από το Εθνικό Θέατρο και το Ινστιτούτο «Θερβάντες», προκειμένου αυτή τη μέρα, μετά το τέλος της παράστασης, να κάνει διάλογο με το κοινό.

Το έργο του «Το βλέμμα του μελαψού άνδρα» αφορά στο μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης και στην ευθύνη των χωρών - κοινωνιών υποδοχής, που συχνά απορρίπτουν τους μετανάστες. Είναι έργο με οξύ χιούμορ, σκληρή κριτική ματιά και πικρό σχόλιο για τις δήθεν προηγμένες κοινωνίες, που δεν αποδέχονται τη διαφορετικότητα.

Να σημειώσουμε τις τιμές των εισιτηρίων για την παράσταση: 15 ευρώ. Φοιτητικό και με την κάρτα μέλους της Βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου «Θερβάντες»: 10 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ