Πέμπτη 23 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Η τρομοκρατία της πορτοκαλί κυβέρνησης

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη

Κλιμάκωση της τρομοκρατίας της ουκρανικής «πορτοκαλί κυβέρνησης» κατά του ΚΚ Ουκρανίας και τη δολοφονία του στελέχους του κόμματος Βαλέρι Γιούντιν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κατήγγειλε κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χτες στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Με Ερώτησή του προς το Συμβούλιο της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, αναφερόμενος στη στήριξη που παρέχει η ΕΕ στην «εκλεκτή» της κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά: «Ο Βαλέρι Γιούντιν, στέλεχος του ΚΚ Ουκρανίας, δολοφονήθηκε στις 10 Μάρτη, στο Νικόλσκαε, από φανατικό οπαδό της "πορτοκαλί επανάστασης". Η ενέργεια αυτή αποτελεί συνέχεια της αυξανόμενης προκλητικότητας και του πολλαπλασιασμού βίαιων επεισοδίων σε βάρος στελεχών του κόμματος από εθνικιστικούς κύκλους. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έγιναν πολλές επιθέσεις ενάντια σε επαρχιακά γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας και ξυλοκοπήθηκαν στελέχη του».

Καταλήγοντας ο Θ. Παφίλης, ερωτά, «καταδικάζει το Συμβούλιο αυτά τα γεγονότα, αποτέλεσμα της γενικότερης πολιτικής της ουκρανικής κυβέρνησης, η οποία έχει τη στήριξη της ΕΕ και ανάγει εκτός των άλλων τον εθνικισμό σε κρατική πολιτική υποδαυλίζοντας το μίσος μεταξύ των ανθρώπων;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ