Σάββατο 25 Μάρτη 2006 - Κυριακή 26 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ Κατά 5,9% μειώθηκαν το Γενάρη, σε μηνιαία βάση, οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ευρωζώνη έναντι αύξησης 5,3% το Δεκέμβρη, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Eurostat, η επίσημη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σε σχέση με το Γενάρη του 2005, ωστόσο, οι εν λόγω παραγγελίες σημείωσαν αύξηση κατά 9,7%.

ΕΥΡΩΕΠΙΤΟΚΙΑ H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη για νέα αύξηση των επιτοκίων, προκειμένου να αντιμετωπίσει πληθωριστικούς κινδύνους σε μια οικονομία που βελτιώνεται, τόνισαν την Πέμπτη στελέχη της τράπεζας, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις καταναλωτικές δαπάνες στη Γαλλία. Ομως, μέλη του συμβουλίου της ΕΚΤ, από τη Γερμανία και τη Φινλανδία, έδειξαν ότι δε βιάζονται για να ακολουθήσουν αυστηρότερη πιστωτική πολιτική, επαναλαμβάνοντας μόνο ότι θα ενεργήσουν όταν αυτό κριθεί αναγκαίο, κάτι που υποδηλώνει ότι η επόμενη αύξηση των επιτοκίων θα πρέπει να αναμένεται περί τα μέσα του έτους.

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Στη μείωση του αριθμού των αναλυτών μετοχών, από περίπου 50 έως 60, θα προχωρήσει στην Ευρώπη η «Morgan Stanley», η τρίτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή φίρμα των ΗΠΑ, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, προκειμένου να δαπανήσει περισσότερα στις αναλύσεις των αναδυομένων αγορών, σύμφωνα με δύο ανθρώπους από τα στελέχη της εταιρίας, που έλαβαν το εν λόγω μνημόνιο, όπως μετέδωσε το «Bloomberg News». Η μείωση των θέσεων εργασίας θα γίνει από αυτήν την εβδομάδα και θα επηρεάσει το περίπου 7% των 800 οικονομικών αναλυτών της φίρμας, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ