Πέμπτη 13 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στο κενό οι απόπειρες παρεμπόδισης

Κανονικά πραγματοποιούνται οι εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης στις κάλπες που στήθηκαν έξω από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ από χτες, παρά την άρνηση της διοίκησης του ΙΚΑ - μετά από τις παρεμβάσεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ - να επιτρέψει τη διενέργεια των αρχαιρεσιών μέσα στους χώρους του. Ο στόχος της συνδυασμένης επίθεσης, που εξελίσσεται, είναι προφανής: Να αποτραπεί η μαζική συμμετοχή των οικοδόμων στις εκλογές.

Οι εκλογές θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 16 Απρίλη. Από χτες και μέχρι αύριο Παρασκευή, από τις 2.30 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, οι οικοδόμοι μπορούν να ψηφίζουν έξω από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, όπου αυτές τις ημέρες προσέρχονται μαζικά λόγω του δωρόσημου. Το Σάββατο και την Κυριακή οι εκλογές θα συνεχιστούν και πάλι στα παραρτήματα του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει πως «επαληθεύονται οι επίμονες πληροφορίες των τελευταίων ημερών ότι οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έχουν ασκήσει έντονες πιέσεις προς το ΙΚΑ και τα δικαστήρια, για να δημιουργήσουν προσκόμματα και να εμποδίσουν τη μαζική συμμετοχή των οικοδόμων στις εκλογές του Συνδικάτου τους. Για να συνεχίζουν να ελέγχουν το ΕΚΘ με τις εκτεταμένες νοθείες που στήνουν σε μια σειρά σωματεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ