Παρασκευή 14 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Αποθήκες έγιναν ... αίθουσες

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολικό συγκρότημα στο Νέο Κόσμο, που περιλαμβάνει τα 43ο Γυμνάσιο - Λύκειο, 70ό Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Δάφνης, διαπίστωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Σπύρος Χαλβατζής με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» και τη «Δημοτική Κοινωνική Κίνηση», σε προχτεσινή περιοδεία που πραγματοποίησε ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της παράταξης στα σχολεία.

Το συγκρότημα των σχολείων λειτουργεί από το 1972 και αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στο υδραυλικό και ηλεκτρολογικό του σύστημα, τα οποία ακόμη δεν έχουν λυθεί από τη διοίκηση του Δήμου Αθήνας, όπως κατήγγειλαν οι καθηγητές στην αντιπροσωπεία της Παράταξης, παρά τα επανειλημμένα διαβήματα . «Κάθε τρεις και λίγο έχουμε μπλακ - άουτ στο σχολείο», είπαν οι καθηγητές. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι μόλις φέτος για πρώτη φορά το συγκρότημα λειτούργησε χωρίς διπλοβάρδια. «Αυτό όμως, έγινε», διευκρίνισαν οι καθηγητές, «με τη μετατροπή αποθηκών σε αίθουσες και άλλα "τεχνάσματα". Ακόμη όμως και ο πλέον ακατάλληλος αποθηκευτικός χώρος μετατράπηκε σε σχολική τάξη»!

«Επιβεβαιώνεται και σε αυτό το σχολικό συγκρότημα πως τα προβλήματα είναι κοινά», σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής. «Η αντιεκπαιδευτική πολιτική και της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, έχει οδηγήσει σε μια ασφυκτική κατάσταση λειτουργίας και αυτού του σχολείου». Μιλώντας στους εκπαιδευτικούς, ο Σπ. Χαλβατζής, τους κάλεσε να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία που οργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Τους κάλεσε να προβληματιστούν, όχι μόνο για τα προβλήματα της Παιδείας, αλλά για τη γενικότερη αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ