Κυριακή 16 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Μαζέψτε τα σκουπίδια!

Γιατί, ρε, δε μαζεύεις τα σκουπίδια; Καλά δεν ακούς τον Προκόπη Παυλόπουλο, δεν ακούς, όμως, και τον κύριο Κύρτσο; Αυτός, ρε, δεν παίρνει από αστεία, δεν έχει την υπομονή του υπουργού, δεν καταλαβαίνει από πολιτικούς ελιγμούς. Αυτός τραβάει το μαστίγιο και σε πλακώνει. Δεν είναι σαν τον υπουργό που στέλνει τα ΜΑΤ. Αυτός σε πλακώνει ο ίδιος! Δεν τον άκουσες τι είπε; Κινδυνεύουν τα παιδιά του. Και όπως κάθε καλός πατέρας, έτσι και ο Κύρτσος, για να προστατέψει τα παιδιά του, γίνεται σκύλος! Και δαγκώνει! (Ο υπουργός δαγκώνει με ξένες μασέλες)!

Τι είπες; Και συ για τα παιδιά σου αγωνίζεσαι, γι' αυτά απεργείς! Να! Τέτοια λες και τον εξοργίζεις! Ρε, είναι ίσα τα παιδιά τα δικά σου, με τα παιδιά του Κύρτσου; Του Κύρτσου, ρε, τα παιδιά λούζουνε τα μαλλιά τους με γάλα μαύρης παρθένας, πλένουν τα κορμιά τους με αγίασμα, που ευλόγησε ο καινούριος άγιος Βησσαρίων, καθαρίζουν τα αυτιά τους με θυμάρι από τα Ιμαλάια. Τα δικά σου, ρε, τα παιδιά ζούνε μέσα στη βρώμα. Από υπόγειο σε υπόγειο. Από κάδο σε κάδο και από χωματερή σε χωματερή. Μέσα στα σκ... ζούνε, ρε, όπως ζεις και εσύ! Στα σκ... που τα πιάνουν με τα χέρια τους, που τα εισπνέουνε. Που τα μαζεύουν έξω από το σπίτι του κυρίου Κύρτσου και των φίλων του. Επαθε κανένα τίποτα; Δεν έπαθε! Μια ώρα, ρε, να ζούσαν τα δικά του παιδιά, όπως ζούνε τα δικά σου, θα πέθαιναν! Αλλη τάξη, άλλα δικαιώματα!

Εχει δίκιο, λοιπόν, ο κύριος εκδότης και σχολιαστής του «Αλφα»! Πώς; Δεν είναι δική σου η ευθύνη, για το πνίξιμο της χώρας από το σκουπίδι; Τι λες, ρε άχρηστε, ρε τρομοκράτη! Είναι άποψη αυτή ότι η κυβέρνηση ευθύνεται και για τα παιδιά του Κύρτσου, που κινδυνεύουν από τις αναθυμιάσεις και για τα δικά σου παιδιά, τα οποία, αν σταματήσεις την απεργία, θα πεθάνουν σίγουρα από την πείνα; Τσιμπάει, ρε, ο Κύρτσος από τέτοιες δικαιολογίες; Αυτός, ρε, τα ταξικά τα παίζει στα δάχτυλα. Δεν άκουσες τι σου είπε; Δεν είναι η κυβέρνηση που δε μαζεύει τα σκουπίδια, εσύ δεν τα μαζεύεις! Επομένως, εσύ είσαι ο υπεύθυνος!

Βέβαια, σαν γενναιόδωρος και τίμιος άνθρωπος που είναι, σου αναγνώρισε το δίκιο των αιτημάτων σου. Μάλιστα, δε θα δίσταζε να σου πει ότι συμπαρίσταται και στον αγώνα σου! Το ίδιο έκανε και με τους ναυτεργάτες, με τους τραπεζοϋπάλληλους, με όποιον εργαζόμενο, τελικά! Ομως, εκεί που διαφωνεί, και διαφωνεί κάθετα ο κύριος Κύρτσος, και αυτό πρέπει να το λάβεις σοβαρά υπόψη σου αν θέλεις να αποφύγεις την οργή του, είναι στον τρόπο της διεκδίκησης. Στην απεργία! Χάθηκαν, ρε, οι άλλες μορφές αγώνα; Απογευματινά τέια, χοροεσπερίδες, καλλιστεία; Μαραθώνιοι αγάπης; Αγώνες τένις; Λίγο μπριτζ...

Μη! Σταμάτα! Θα σε ακούσει ο Κύρτσος! Θα σε ακούσει και δε θα σου επιτρέψει, μετά την απεργία, να κάνεις το επόμενο, και μετά το επόμενο, βήμα! Μέχρι να αποδοθεί οριστικά το δίκιο. Το δίκιο του σκουπιδιάρη, του ναυτεργάτη, του υπάλληλου, του συνταξιούχου. Το δίκιο αυτών που παράγουν τη ζωή και όχι αυτών που μόνον επωφελούνται! Για κάθε επόμενο βήμα σου, πρέπει να τον ρωτάς!

Ομως, λέω να σοβαρέψουμε! Ο Κύρτσος, ο κάθε Κύρτσος, είναι ένα άρρωστο σύμπτωμα! Ενα σύμπτωμα, που, με την έκρηξη της τηλεόρασης, πήρε διαστάσεις πανούκλας. Δίπλα στον ΣΕΒ, στην κυβέρνηση, στους υπουργούς, να και οι σχολιαστές! Αυτά τα κέρινα ομοιώματα. Αυτά τα αντιδραστικά απολιθώματα. Οι κουτοπόνηρες σουπιές, που πότε παρακαλώντας και πότε εκβιάζοντας, αγωνίζονται με μανία, για να εμποδίσουνε τους αγώνες.

Εκείνο που εξοργίζει, ιδιαίτερα, είναι πως κάποιοι απ' αυτούς, και ανάμεσά τους και ο Κύρτσος βέβαια, ήταν κάποτε «από δω»! Και γνωρίζουν άριστα ότι, αυτά που λένε σήμερα, είναι ανοησίες και λόγια γενίτσαρων. Ο εργάτης είναι πάντα σοβαρός και υπεύθυνος. Για να φτάσει στην απεργία, έχει εξαντλήσει, μαζί με τις δικές του αναστολές, κάθε άλλη μορφή αγώνα! Είναι ένα βήμα πριν την απελπισία! Ομως, και ένα βήμα πριν το γενικό ξεσήκωμα και την επανάσταση, να μην το ξεχνάμε!


Του Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Δε θέλουνε διαφορετική αθλητική πραγματικότητα» (2011-05-08 00:00:00.0)
Με το συνδικάτο (2006-04-28 00:00:00.0)
«Μ' ακούς;» (2006-02-24 00:00:00.0)
Τα παιδιά του πετρελαίου (2004-09-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-01-20 00:00:00.0)
Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Ο "από μηχανής θεός"! (1996-03-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ