Σάββατο 15 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πολιτική κερδών

«Καίγεται» ο κοσμάκης έξω από τα βενζινάδικα, με τις αντλίες να κάνουν «τζιζ», καθώς ακόμη και οι μέσες πανελλαδικές τιμές αναμένεται να φτάσουν το 1 ευρώ το λίτρο για την αμόλυβδη. Και η «καραμέλα» των διεθνών τιμών ξαναπιπιλίζεται. Το υπουργείο προσπαθεί να συγκρατεί τις τιμές, δήλωσε χτες ο Δ. Σιούφας. «Τίποτα άλλο δεν μπορεί να γίνει στο χώρο της αγοράς».

Γι' αυτό τα ΕΛΠΕ είχαν 160% αύξηση κερδών το 2005. Επειδή η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκρατήσει τις τιμές. Γιατί αν δεν τις συγκρατούσε, τότε τα κέρδη τους μπορεί να ήταν και... 1.600%!!! Και στα ρεζερβουάρ να βάζαμε... σαμπανιζέ βενζίνη.

Μερικές φορές είναι βολική αυτή η ιστορία των διεθνών τιμών, που σίγουρα επιβαρύνουν και τις λιανικές τιμές, αλλά σε καμία περίπτωση με τέτοιο τρόπο και σε τέτοιο βαθμό, ώστε από την εκτίναξη της τιμής του βαρελιού στα 70 δολάρια και πλέον στη χρηματιστηριακή αγορά τη μία μέρα, να αυξάνεται στην Ελλάδα η βενζίνη την επόμενη μέρα κατά 5-10%. Οσο για την κυβέρνηση, δεν μπορεί πια να πείσει για τις καλές της προθέσεις. Αυτές άλλωστε εξαντλούνται στην ενίσχυση των εταιριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ