Παρασκευή 21 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.- Οι περιουσίες των 100 πιο πλούσιων Ρώσων ανέρχονται σε 248 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes» που κυκλοφόρησε χτες. Οι περιουσίες της ρωσικής οικονομικής «ολιγαρχίας», όπως συχνά αποκαλείται, αυξήθηκαν συνολικά στη διάρκεια του 2005 κατά 107 δισεκατομμύρια δολάρια, προσθέτει το «Forbes».

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ.- Οι κινητοποιήσεις και οι αποκλεισμοί δρόμων ξεκίνησαν από χτες, όπως είχε εξαγγείλει και καλέσει ο «Εθνικός Συντονιστικός Οργανισμός Ιθαγενών και Αγροτών» (CONIC), προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης του Προέδρου Οσκαρ Μπέργκερ και να απαιτήσουν καλύτερους μισθούς και αναδιανομή των αγροτικών εκτάσεων.

ΛΙΜΑ.- Δέκα ημέρες μετά τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στο Περού, τα αποτελέσματα εξακολουθούν να μην έχουν οριστικοποιηθεί. Με καταμετρημένο το 91,60% των ψήφων, ο Ογιάντα Ουμάλα παραμένει στην πρώτη θέση με 30,77%, των ψήφων, ενώ μόλις 67.449 ψήφοι χωρίζουν τον σοσιαλδημοκράτη Αλαν Γκαρσία, που καταλαμβάνει 24,30%, από την υποψήφια της κεντροδεξιάς Λούρδες Φλόρες, που ακολουθεί τρίτη με 23,71%.

ΜΟΣΧΑ.- Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο όπου στεγάζονταν εργαζόμενοι στις κατασκευές σύμφωνα με το ΙΤΑΡ ΤΑΣΣ.

ΣΟΦΙΑ.- Το Βουλγαρικό Κοινοβούλιο ενέκρινε χτες συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη δημιουργία δύο βάσεων της πολεμικής αεροπορίας και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και σαν... αντάλλαγμα θα επενδυθούν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε έργα υποδομής για τις βάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ