Τετάρτη 26 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2006 - ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ
ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Απόλυτη ταύτιση με την κυβέρνηση

Προτείνει κανείς εργαζόμενος να μη συνταξιοδοτείται πριν από τα 60 χρόνια, σιγοντάροντας την κυβέρνηση στην επίθεση στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, στις πρόωρες και αναπηρικές συντάξεις

Ετοιμο να βάλει πλάτη στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που μεθοδεύει η κυβέρνηση δηλώνει το ΠΑΣΟΚ, υπεραμυνόμενο επί της ουσίας της πολιτικής του, την οποία με ευλάβεια συνεχίζει σήμερα η ΝΔ και στο ζήτημα του Ασφαλιστικού. Μια βδομάδα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Απασχόλησης, Σ. Τσιτουρίδη, με τις οποίες έθεσε το χρονοδιάγραμμα των παραπέρα «μεταρρυθμίσεων» σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ, Αλ. Παπαδόπουλος, με συνέντευξή του στο χτεσινό «Εθνος», προτείνει κανένας εργαζόμενος να μη συνταξιοδοτείται «πριν από τα 60 χρόνια»!

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «αδιανόητο» να υπάρχουν συνταξιούχοι «κάτω των 60 χρόνων» στη χώρα μας, καλώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση να προχωρήσει στο χτύπημα και στην κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αυξάνοντας επί της ουσίας τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Οι προτάσεις του Αλ. Παπαδόπουλου έχουν στόχο να πριμοδοτήσουν την προωθούμενη κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων κυρίως των γυναικών και μάλιστα των μητέρων, που σήμερα, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μπορούν να συνταξιοδοτηθούν πριν τα 60 χρόνια. Συγχρόνως, έχουν στόχο τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, ενώ αφήνουν ανοιχτό το «παράθυρο» ακόμα και για την κατάργηση των αναπηρικών συντάξεων.

Οι συγκεκριμένες προτάσεις του Αλ. Παπαδόπουλου έγιναν λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του στενού συμβούλου του Γ. Παπανδρέου Ηρ. Πολεμαρχάκη, ο οποίος πρότεινε «παράταση του εργάσιμου βίου». Είναι συνέχεια του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ που κάνει λόγο «για εθελούσια παράταση του ενεργού επαγγελματικού και εργασιακού βίου». Μάλιστα, ο Αλ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι αν «υιοθετηθεί» η πρόταση για να μην υπάρχουν συνταξιούχοι πριν τα 60 χρόνια, τότε «η παραπέρα συζήτηση για το Ασφαλιστικό μπορεί να γίνει σοβαρή και αξιόπιστη»!

Την ίδια στιγμή, ο Αλ. Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι αν το ΠΑΣΟΚ αναλάβει τη διακυβέρνηση θα συνεχίσει τη μονόπλευρη και αντιλαϊκή πολιτική λιτότητας, αφού, όπως τόνισε, το ΠΑΣΟΚ «δεν πρέπει να κάνει κοινωνική πολιτική με δανεικά», υποστηρίζοντας: «Εάν το ΠΑΣΟΚ μπορέσει να προχωρήσει σε παροχές θα εξαρτηθεί από το εάν και το κατά πόσο θα καταφέρει να βάλει τάξη στα δημοσιονομικά της χώρας»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ