Πέμπτη 27 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Περί πολυφωνίας

Με επιστολή του προς τον «Ρ» ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του STAR, Σταμάτης Μαλέλλης, αναφέρεται στο θέμα της πολιτικής πολυφωνίας και στην προβολή του ΚΚΕ από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού.

Αφορμή για την επιστολή προς τον «Ρ» ήταν η κλήση σε ακρόαση εκπροσώπων του STAR από το ΕΣΡ, για ενδεχόμενες παραβιάσεις της πολιτικής πολυφωνίας σε βάρος του ΚΚΕ. Οι παραβιάσεις, όπως αναφερόταν στην ημερήσια διάταξη του ΕΣΡ για τη συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18 του Απρίλη, αφορούσαν στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του STAR που μεταδόθηκαν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάρτη. Οπως όμως ήδη έχει πει ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, επρόκειτο περί «λάθους».

Ο Σταμάτης Μαλέλλης επισημαίνει ότι το ποσοστό του ΚΚΕ με βάση τα στοιχεία του ΕΣΡ για το STAR το μήνα Μάρτη ήταν 4,12%. Επισημαίνει, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια των 18 «πρώτων ημερών» του Απρίλη το ποσοστό της παρουσίασης του ΚΚΕ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων αγγίζει περίπου το 10,5%.

Οι κατάφωρες παραβιάσεις σε βάρος του ΚΚΕ είχαν γίνει από τους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA (0,99%), ANTENNA (1,55%) και ALTER (1,87%). Το ΕΣΡ προφανώς αντί για το ALTER κάλεσε εκπροσώπους του STAR.

Στην ίδια συνεδρίαση είχαν κληθεί και εκπρόσωποι του MEGA και του ΑΝΤΕΝΝΑ οι οποίοι θα καταθέσουν υπόμνημα. Στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος του ΕΣΡ, θα κληθούν εκπρόσωποι του ALTER.

Γεγονός πάντως είναι ότι οι παραβιάσεις των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών αλλά και της κρατικής ΕΡΤ σε βάρος του ΚΚΕ και άλλων μικρών κομμάτων είναι καθημερινές. Αποσιωπούν συστηματικά τις απόψεις και τις θέσεις του ΚΚΕ για σημαντικά θέματα και κοινωνικά προβλήματα, ενώ ανοίγουν διάπλατα τα παράθυρά τους στα δύο μεγάλα κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ