Κυριακή 30 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
6η θέση και πρόκριση για την Ελενα Ντέμπο

Η ωφελιμότητα του πνευματικού αθλήματος: Στρατηγικές θέσεις, δημιουργία συνδυασμών, τακτικά στοιχεία, φαντασία, κρίση, ισχυρή θέληση και πολλά άλλα..!
Η ωφελιμότητα του πνευματικού αθλήματος: Στρατηγικές θέσεις, δημιουργία συνδυασμών, τακτικά στοιχεία, φαντασία, κρίση, ισχυρή θέληση και πολλά άλλα..!
Προκρίθηκε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών η Ελενα Ντέμπο - Λογοθέτη στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τουρκίας, αφού μετά το ματς - μπαράζ για τις θέσεις 3η-6η επικράτησε η σκακίστρια από την Αρμενία Λίλιτ Μκρτσιάν η οποία και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχτηκε η Ρωσίδα Πολοβνίκοβα Αικατερίνα, σύζυγος τώρα του Τούρκου GM Σουάτ Αταλίκ. Τη δεύτερη θέση είχε εξασφαλίσει η Ολλανδέζα Μπόσμποομ Λαντσάβα με μισό βαθμό διαφορά, 8 βαθ. σε 11 αγώνες.

Η Ελληνίδα WGM Αννα - Μαρία Μπότσαρη με 6 βαθμούς πήρε την 32η θέση και συμπλήρωσε την 3η νόρμα, κατακτώντας έτσι και τον τίτλο Διεθνούς Μετρ Αντρών.

Στο αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Αντρών πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Κροάτης Ζντένκο Κόζουλ με 8,5 β. στους 11 αγώνες, δεύτερος ο Ουκρανός Βασίλι Ιβαντσούκ με 8 β. και ακολούθησαν Κίριλ Γκεοργκίεβ (Βουλγ. 2677), Ιζόρια (Γεωργία 2647), Ματσίσγια (Πολωνία 2584) ο οποίος νίκησε τον Ελληνα Βασίλη Κοτρωνιά στον τελευταίο γύρο αφήνοντάς τον με 6,5 β. και χωρίς πρόκριση για το Παγκόσμιο), Νίκολιτς (Βοσνία 2596), Ιναρφκίεφ (Ρωσία 2602) κ.ά.

* Θα πραγματοποιηθεί τελικά, (έχουμε γράψει σχετικά στις 19 Φλεβάρη), το ματς ανάμεσα στον εντός FIDE Παγκόσμιο Πρωταθλητή Βέσελιν Τοπάλοβ (2804) και τον «εκτός» FIDE «ομότιτλό του» Ρώσο GM Βλαντιμίρ Κράμνικ (2729). Μάλιστα από ό,τι φαίνεται, ο Βούλγαρος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, πρέπει να έχει υπαναχωρήσει από τους αρχικούς όρους, που ζήταγε 1 εκατομμύριο δολάρια ανεξαρτήτου αποτελέσματος και δέχεται τώρα τα μισά, δηλαδή 500.000 δολάρια. Οι αγώνες θα γίνουν το φθινόπωρο στην Ελίστα της Καλμουχίας. Θα επανέλθουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ