Παρασκευή 28 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2006 - ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ
Χωρίς ανάπαυλα μέχρι την τελευταία ώρα

Κορυφώνεται η μάχη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων σε 65 συνολικά πόλεις. Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 10 π.μ. η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα

Μέχρι και την τελευταία ώρα συνεχίζονται οι εξορμήσεις των ταξικών συνδικάτων στους χώρους δουλιάς
Μέχρι και την τελευταία ώρα συνεχίζονται οι εξορμήσεις των ταξικών συνδικάτων στους χώρους δουλιάς
Με μια μαζική πανεξόρμηση αύριο Σάββατο (Ομόνοια, 10 π.μ.) στο κέντρο της πόλης και στα ξενοδοχεία του Συντάγματος και με δεκάδες ακόμα εξορμήσεις μέχρι και την τελευταία μέρα, οι ταξικές δυνάμεις της Αθήνας κορυφώνουν τη δραστηριότητά τους για την επιτυχία της πρωτομαγιάτικης απεργίας και της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο).

Στη συγκέντρωση θα χαιρετίσει η Αλέιδα Γκεβάρα, κόρη του θρυλικού Τσε Γκεβάρα, ενώ θα μιλήσουν ο Γιώργος Μαυρίκος και ο Πολύβιος Τσίρκας από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή και στην αμερικανική πρεσβεία. Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθούν σε 64 ακόμα πόλεις όλης της χώρας.

Στην τελική ευθεία για τον φετινό ταξικό γιορτασμό της 1ης Μάη, κεντρικό σύνθημα του οποίου είναι «Με αγώνες καταχτάμε τα δικαιώματά μας», η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Ολες αυτές τις μέρες εκατοντάδες συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ και του Ταξικού Συνδικαλιστικού Κινήματος οργώνουν τους βασικούς τόπους δουλιάς, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τον αγωνιστικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2006. Τα μηνύματα είναι θετικά. Η πλειοψηφία των εργατοϋπαλλήλων, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην πολιτική της κυβέρνησης και των βιομηχάνων και ταυτόχρονα γυρίζοντας την πλάτη στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, δείχνει την πρόθεσή της και θα δώσει μαχητικό "παρών" στον ταξικό, ενωτικό γιορτασμό του ΠΑΜΕ».

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ καλούν με ανακοινώσεις τους η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

Ανάμεσα στις δεκάδες εξορμήσεις που προγραμματίζονται για σήμερα Παρασκευή, συνδικαλιστικά κλιμάκια του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν στα ξενοδοχεία «Ιντερκοντινένταλ» και «Λίντρα Μάριοτ», στο ΣΜΑ Σχιστού, στην ΕΣΔΚΝΑ, στον ΟΔΔΥ, στον ΕΦΕΤ, στη Νομαρχία, σε υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, στις αποθήκες Κωνσταντακάτου (στάση εργασίας και συγκέντρωση), στο ΥΠΕΧΩΔΕ (Καλλιθέα και Λ. Αλεξάνδρας), στα εργοστάσια μετάλλου ΜΕΒΑΚΟ, ΖΩΓΟΜΕΤΑΛ, ΣΒΑΜΠΕ, στο «ΜΑLL», στην Ακρόπολη, στα εργοστάσια φαρμάκου «ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ», «ΣΥΜΦΑ», «ΠΕΙΦΑΣΥΝ», «Κ. Π. Μαρινόπουλος» και στα φαρμακεία του κέντρου.

Κάλεσμα της ΟΒΣΑ

Στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας όλους τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους βιοτέχνες, επαγγελματίες και εμπόρους. Η ΟΒΣΑ επισημαίνει ότι «είμαστε υποχρεωμένοι οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ να υπερασπιστούμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας από την ασκούμενη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ, που έχουν και τη συναίνεση του ΣΥΝ. Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δυναμώνει και αποθρασύνει το μεγάλο κεφάλαιο, κλείνοντας χιλιάδες μικρά μαγαζιά, μειώνοντας το εισόδημα, αυξάνοντας την ανεργία».

«Μπορούμε - σημειώνει - τα λαϊκά στρώματα, δυναμώνοντας το αντιμονοπωλιακό κίνημα, να βάλουμε εμπόδια στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική».

Θεσσαλονίκη

Με καθημερινές εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς και κατοικίας, οι ταξικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη καλούν τον εργαζόμενο λαό να δώσει μαζικά το «παρών» στον αγωνιστικό - ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Στη συγκέντρωση θα χαιρετίσει και εκπρόσωπος της Κούβας.

Χτες, κλιμάκια στελεχών του ΠΑΜΕ περιόδευσαν σε βιοτεχνίες Ιματισμού και Δέρματος, σε μεταφορικές εταιρίες, σε μηχανουργεία Μετάλλου, σε Τράπεζες και εμπορικά καταστήματα.

Σήμερα Παρασκευή συνεχίζεται η πανεξόρμηση σε χώρους δουλιάς, ενώ το απόγευμα στελέχη του ΠΑΜΕ μαζί με συνδικαλιστές του συνδικάτου οδηγών φορτηγών «Ερμής» θα πραγματοποιήσουν εξόρμηση στα διόδια των Μαλγάρων. Αύριο Σάββατο το Συνδικάτο Καπνεργατών «Παγκαπνεργατικό» θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στη λαϊκή αγορά της Ηλιούπολης, ενώ αντίστοιχες εξορμήσεις θα γίνουν και σε όλες σχεδόν τις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης.

Πειραιάς

Στο «φουλ» βρίσκονται οι προετοιμασίες για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς και στην πειραιώτικη περιφέρεια. Η απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κοραή. Συγκέντρωση διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις και στη Σαλαμίνα. Οι εργαζόμενοι του νησιού θα συγκεντρωθούν στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Στο πλαίσιο της μάχης για την καλύτερη προετοιμασία, συνεχίζονται και σήμερα οι στάσεις εργασίας στα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας. Μετά τη στάση εργασίας που έγινε χτες στο εργοστάσιο ΜΙΝΕΡΒΑ, σήμερα σειρά έχουν τα εργοστάσια ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ και ΚΟΛΓΚΕΪΤ.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στεριάς και θάλασσας να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή, απευθύνουν με ανακοινώσεις και προκηρύξεις τους η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, τα Ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΣ - ΝΑΤ, τα Σωματεία Συνταξιούχων Πειραιά και Γύρω Δήμων και άλλοι.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της Σαλαμίνας να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνεται στο νησί, απευθύνει η Γραμματεία Σαλαμίνας του ΠΑΜΕ, η Ενωση Εργατών Μετάλλου και το Σωματείο Εποχιακών Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.

Θεσσαλία

Για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς προετοιμάζονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας. Στη Λάρισα, όπου η συγκέντρωση ορίστηκε για τις 9.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία, η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, που ρίχτηκε με αμείωτη ένταση στη μάχη των προετοιμασιών, κήρυξε μία ώρα στάση εργασίας σε όλους τους χώρους δουλιάς για όποια ημέρα αποφασίσουν τα σωματεία μέχρι και την Παρασκευή.

Κρήτη

Τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ για το γεγονός ότι χωρίς καμιά συνεδρίαση της διοίκησης εξέδωσαν ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, οργανώνουν την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στον ίδιο τόπο, την ίδια ώρα με το ΠΑΜΕ.

Η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων τονίζει ότι δεν αρέσει σε κάποιους να βλέπουν να δυναμώνει στο συνδικαλιστικό κίνημα η γραμμή της ταξικής ενότητας και της σύγκρουσης με το κεφάλαιο, την εργοδοσία και τους κάθε λογής υπηρέτες τους. Γι' αυτό και, όπως προσθέτει ακολούθως, προσπαθούν να ψαρέψουν στα θολά νερά, όπως κάνει η διοίκηση του ΕΚΧ με διάφορους τρόπους.

Κλείνοντας, η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους των Χανίων να τους γυρίσουν την πλάτη, να αλλάξουν τους συσχετισμούς σε βάρος τους, να πυκνώσουν τις γραμμές του ΠΑΜΕ. Να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 1η Μάη στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 10 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ