Παρασκευή 28 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δικομματικός και ... διαχρονικός...

Γρηγοριάδης Κώστας

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Ν. Γκαργκάνας (διορίστηκε επί ΠΑΣΟΚ και παραμένει στη θέση του), ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών και οικονομικών παραγόντων της δημόσιας ζωής, που υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα της οικονομίας και του ελληνικού λαού θα ...«λυθούν» με την εφαρμογή πολιτικών αντιδραστικών αλλαγών και μονόπλευρης λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, χωρίς ημερομηνία λήξης.

Δεν είναι τυχαίο ότι και πάλι χτες διατύπωσε θέσεις και απόψεις (για τους μισθούς, το Ασφαλιστικό, το Συνταξιοδοτικό κλπ.), που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιο ακραίες από τις θέσεις που διατυπώνουν τα διάφορα κέντρα υπεράσπισης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου (ΣΕΒ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, ΕΕ κλπ.). Και, αυτή τη φορά, η πεμπτουσία των προτάσεων Γκαργκάνα ήταν πως, αν οι εργαζόμενοι θέλουν να προκόψει η ελληνική οικονομία, θα πρέπει να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι.

Βλέπετε - κατά τον κύριο Γκαργκάνα και τους κάθε είδους συνοδοιπόρους του στον αντιλαϊκό ευρωμονόδρομο της ΕΕ και του Μάαστριχτ - η οικονομία δεν αντέχει για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι, όμως, αντέχουν σε νέα μέτρα λιτότητας. Ευχαριστούμε, κύριε διοικητά. Δε θα πάρουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ