Τετάρτη 3 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ
Στις κάλπες από 13 μέχρι 19 του Μάη

Με στόχο να οργανωθεί καλύτερα και να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων του κλάδου ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση από τις δυνάμεις και τα κόμματα του κεφαλαίου, τα μέλη της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων προσέρχονται στις κάλπες απ' τις 13 έως τις 19 του Μάη.

Οπως σημειώνει στη διακήρυξή του ο «Ενιαίος Αγωνιστικός Συνδυασμός Λιθογράφων» - τον οποίο οι εργαζόμενοι αναδεικνύουν στο «τιμόνι» του σωματείου τα τελευταία 15 χρόνια - «παρότι τα τελευταία χρόνια η παραγωγική διαδικασία έχει "εκσυγχρονιστεί", με νέα, πιο γρήγορα μηχανήματα, αντί να μειωθεί ο χρόνος εργασίας, αυξάνεται και σε πραγματικό χρόνο, αλλά και σε σχετικό, με την εντατικοποίηση που υπάρχει. Φυσικά αυτός ο αυξανόμενος πλούτος που παράγουμε, αντί να καλυτερέψει το βιοτικό μας επίπεδο, κάθε χρόνο ρίχνει ολοένα και περισσότερο την αγοραστική μας δύναμη».

«Λέμε "όχι" στους "κοινωνικούς διαλόγους", οργανώνουμε τον ταξικό αγώνα μέσα από το ΠΑΜΕ», επισημαίνει μεταξύ άλλων η παράταξη, καταγγέλλοντας τις ευθύνες των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ, «που ακολουθούν το δρόμο του συμβιβασμού, της υποταγής και της μοιρολατρίας» για την ένταση της αντεργατικής επίθεσης.

Και καλώντας τους εργάτες του κλάδου να πάρουν μαζικά μέρος στις επικείμενες αρχαιρεσίες και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό του, στη διακήρυξη τονίζει: «Η παράταξή μας πρωτοστατεί στην ενίσχυση του αγωνιστικού ταξικού μετώπου των εργαζομένων, απέναντι στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-Ευρωπαϊκής Ενωσης-κυβερνήσεων. Το ΠΑΜΕ τους έχει χαλάσει τα σχέδια, έχει ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ