Τετάρτη 3 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Στη Βουλή τα «προεόρτια» των νέων ανατροπών

Στις 11 Μάη θα συνεδριάσουν από κοινού οι Επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, ενώ πρόθυμη να συμμετάσχει στο διάλογο - απάτη δηλώνει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

Μέσω της Βουλής επιχειρεί να ανοίξει η κυβέρνηση την Κερκόπορτα του «κοινωνικού διαλόγου» για το Ασφαλιστικό και να υπονομεύσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης είπε ότι η συζήτηση θα γίνει σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία και ορίστηκε για την Πέμπτη 11 Μάη.

Ο υπουργός στην προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει τα κόμματα να συμμετέχουν στο «διάλογο» - λαιμητόμο χαρακτήρισε ως ζήτημα «που θα κριθεί ο πολιτικός και κοινωνικός πολιτισμός όλων», αποκρύπτοντας ότι το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως επιτάσσει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και συμφωνεί το ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε, οι τελευταίες δηλώσεις του πρώην υπουργού και στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Αλέκου Παπαδόπουλου, και η γενικότερη τακτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι το καλύτερο στήριγμα στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που ετοιμάζεται.

Παράλληλα, ο υπουργός Απασχόλησης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία, θα κάνει πράξη δηλαδή όλο το αντιασφαλιστικό πλαίσιο που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, με νομοθετική ρύθμιση θα συγκροτήσει την Επιτροπή η οποία, σύμφωνα και με τον 3029 του ΠΑΣΟΚ, θα προβεί στην αναθεώρηση του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ) και μέσα απ' αυτή, στην υπονόμευσή τους.

Ανάλογη Επιτροπή με τη συμμετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργείου Οικονομίας θα αναλάβει την «αξιοποίηση» της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων, δηλαδή την παραπέρα εκμετάλλευση των εισφορών των εργαζομένων, σύμφωνα με τις ανάγκες του κεφαλαίου και του χρηματιστηρίου, όπως άλλωστε γίνεται και μέχρι τώρα.

«Υπέρ του διαλόγου», τάχθηκε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Κάνοντας πάσα στην κυβέρνηση, ο Χρ. Πολυζωγόπουλος ζήτησε προτάσεις που συμβάλλουν στην υποστήριξη του συστήματος και όχι στη μετατόπιση του προβλήματος στο μέλλον. Η βιασύνη του προέδρου της ΓΣΕΕ να αντιμετωπιστεί τώρα το πρόβλημα - όπως λέει - και να εφαρμοστούν οι νόμοι, δείχνει και την ουσιαστική σύμπλευση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ με τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, παρά τις φραστικές διαφοροποιήσεις που κατά καιρούς διατυπώνουν τα στελέχη της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμπλήρωσε το καρέ του διαλόγου (2007-10-13 00:00:00.0)
Θα τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη! (2007-10-04 00:00:00.0)
Καμιά συμμετοχή στον προσχηματικό «διάλογο» (2007-10-03 00:00:00.0)
Απροκάλυπτη ομοφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΓΣΕΕ (2006-07-19 00:00:00.0)
Συνεχίζεται το τσεκούρωμα των εργασιακών δικαιωμάτων (2005-04-17 00:00:00.0)
Αντιασφαλιστικός μονόλογος! (1997-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ