Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Καμιά συμμετοχή στον προσχηματικό «διάλογο»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την πρόσκληση που απέστειλε χτες ο υπουργός Απασχόλησης προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις θα δράσει μέσα στο λαό, ώστε να οργανωθεί και να εκφραστεί έγκαιρα μια μαζική απάντηση στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα
Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις θα δράσει μέσα στο λαό, ώστε να οργανωθεί και να εκφραστεί έγκαιρα μια μαζική απάντηση στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα
«Το ΚΚΕ όχι μόνο δεν πρόκειται να έχει κανενός είδους συμμετοχή στον προσχηματικό "διάλογο", που στήνει η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό, αλλά με όλες του τις δυνάμεις θα δράσει μέσα στο λαό, ώστε να οργανωθεί και να εκφραστεί έγκαιρα μια μαζική, ενωτική λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση στα νέα προαποφασισμένα, αντιασφαλιστικά μέτρα, που η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να επιβάλει, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που είναι και απαιτήσεις της πλουτοκρατίας».

Την παραπάνω ξεκάθαρη απάντηση δίνει δημόσια το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για την πρόσκληση συμμετοχής στον «κοινωνικό διάλογο» σχετικά με το Ασφαλιστικό. Τη σχετική πρόσκληση απέστειλε χτες ο υπουργός Απασχόλησης προς όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Βουλής, σημαίνοντας και επίσημα την έναρξη του προσχηματικού «διαλόγου» για τις νέες αντιδραστικές αλλαγές στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα οφείλουν και πρέπει να αξιοποιήσουν την πείρα τους από τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» τονίζει το ΚΚΕ. Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Οι "κοινωνικοί διάλογοι" και η ταξική συναίνεση αποδείχτηκαν οδυνηρές παγίδες για τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες. Οι σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου είναι ασυμβίβαστες και εχθρικές ακόμα και με τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Το κεφάλαιο δεν είναι κοινωνικός εταίρος, είναι ταξικός αντίπαλος. Δεν υπάρχουν περιθώρια διαλόγου, αλλά μόνο όξυνση της ταξικής πάλης.


Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, χωρίς καθυστέρηση, να συσπειρωθούν στη γραμμή της πάλης: Καμιά συμμετοχή στο διάλογο, κανένας διαχωρισμός των εργαζομένων, καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Να διεκδικήσουν μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αύξηση των συντάξεων, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, από το 1992 και μετά. Λαϊκή συμμαχία και ανυπακοή στον "ευρωμονόδρομο" του κεφαλαίου, για να γίνει νόμος το δίκιο του εργάτη».

Η επιστολή Μαγγίνα

Στην επιστολή του προς την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - είναι πανομοιότυπη με αυτή που απέστειλε και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑ.Ο.Σ. - ο υπουργός Απασχόλησης επαναλαμβάνει την προκλητική κυβερνητική επιχειρηματολογία για «στρεβλώσεις, αδικίες και υπερβολές» που χαρακτηρίζουν το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στην ατζέντα του «διαλόγου» ο αρμόδιος υπουργός επί της ουσίας επαναλαμβάνει τις κυβερνητικές εξαγγελίες ορίζοντας σαν θέματα προς συζήτηση «τη χρηματοδότηση του συστήματος, την ενοποίηση των Ταμείων, την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, την εξυγίανση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, την καλύτερη αξιοποίηση των αποθεματικών των Ταμείων, τη θωράκιση του συστήματος παροχής αναπηρικών συντάξεων». Σπεύδει, ωστόσο, να προσφέρει στους πρόθυμους και το καρότο της ανοιχτής συζήτησης σχετικά με «κάθε άλλο σχετικό θέμα, που θα προτείνατε και θα συνέβαλε στην καλύτερη αντιμετώπιση του όλου ζητήματος», διαβεβαιώνοντας ότι «η Κυβέρνηση προσέρχεται στο διάλογο αυτό με ειλικρίνεια και ευθύνη. Προσέρχεται με τις καλύτερες των προθέσεων».

Σε μια προσπάθεια, εξάλλου, να θολώσει τα νερά, ο Β. Μαγγίνας επαναλαμβάνει «τη διαβεβαίωση του κ. Πρωθυπουργού σχετικά με τα όρια ηλικίας, τις ασφαλιστικές εισφορές και τις συντάξεις». Τέλος, προτείνεται «ο διάλογος να διεξαχθεί στα πλαίσια λειτουργίας των αρμοδίων Διαρκών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων, σε κοινές ή μη συνεδριάσεις που σε τακτά χρονικά διαστήματα θα πραγματοποιούνται προς το σκοπό αυτό».

Σήμερα στους «κοινωνικούς εταίρους»

Ο υπουργός Απασχόλησης αναμένεται σήμερα να αποστείλει τις προσκλήσεις για το «διάλογο» και στους «κοινωνικούς εταίρους». Η παράδοση της σχετικής επιστολής στη διοίκηση της ΓΣΕΕ θα γίνει αυτοπροσώπως από τον Β. Μαγγίνα, σε συνάντηση που έχει καθοριστεί για σήμερα το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ