Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Εκλεισαν δύο χειρουργεία στο «Μεταξά»

Περιοδεία χτες από κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την βουλευτή του Κόμματος Ελπίδα Παντελάκη

Σε οριακή κατάσταση, λόγω ελλείψεων στο προσωπικό, βρίσκεται και το νοσοκομείο «Μεταξά»
Σε οριακή κατάσταση, λόγω ελλείψεων στο προσωπικό, βρίσκεται και το νοσοκομείο «Μεταξά»
Στο κλείσιμο των δύο από τα έξι χειρουργεία του νοσοκομείου «Μεταξά» οδήγησε η τραγική έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς που περιμένουν στη σειρά για χειρουργική επέμβαση και που στην περίπτωση του καρκίνου ο χρόνος είναι πολύτιμος. Οριακή είναι ολόκληρη η λειτουργία του νοσοκομείου, καθώς, για παράδειγμα, για τα έξι κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας υπάρχουν μόνον εννέα νοσηλευτές από 18 που απαιτούνται και στην ΩΡΛ τέσσερις νοσηλευτές καλύπτουν τις ανάγκες 22 ασθενών, ενώ απαιτούνται άλλοι εννέα.

Η κατάσταση αυτή αποκαλύφτηκε στη διάρκεια της περιοδείας, που πραγματοποίησε στο νοσοκομείο χτες το πρωί κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής την Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτή Πειραιά του ΚΚΕ.

Το ένα χειρουργείο, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, θα επαναλειτουργήσει τις επόμενες μέρες. Ο ίδιος, ωστόσο, παραδέχτηκε πως - με τον πεπαλαιωμένο Οργανισμό - απαιτούνται 50 τουλάχιστον επιπλέον νοσηλευτές. Αλυτο παραμένει και το πρόβλημα ηλεκτροδότησης, που τον περασμένο Ιούνη οδήγησε σε μπλακ άουτ και, αν και έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα, δεν έχει αντιμετωπιστεί στη βάση του. Ελλείψεις υπάρχουν και στον τεχνολογικό, μηχανολογικό και κτιριακό εξοπλισμό του νοσοκομείου.

Η Ελπίδα Παντελάκη κάλεσε τους εργαζόμενους με κοινό αγώνα να παλέψουν για την κάλυψη όλων των αναγκών του νοσοκομείου, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αλλά και ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση με πρώτο το Ασφαλιστικό.

Στάση εργασίας στο «Αλεξάνδρα»

Τις επικίνδυνες καταστάσεις που δημιουργούνται στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», εξαιτίας της δραματικής έλλειψης σε όλους τους κλάδους και κυρίως στο νοσηλευτικό προσωπικό, ανέδειξαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου με δίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες στο προαύλιο. Και απαίτησαν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, αξιοπρεπείς μισθούς, δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

«Η κατάσταση που επικρατεί κυρίως τη νύχτα είναι δραματική. Στη νυχτερινή βάρδια μια νοσηλεύτρια είναι υπεύθυνη για 50 ασθενείς. Οι αποκλειστικές έχουν γίνει πλέον θεσμός. Με τους ασθενείς ξενυχτάνε οι συγγενείς και οι συνοδοί, ακόμα και οι οικιακές βοηθοί!», έλεγαν χτες αγανακτισμένοι οι εργαζόμενοι. Οπως εξηγούσαν, η εντατικοποίηση της δουλιάς τούς έχει φέρει στα όρια της εξάντλησης. Μόνο στη νοσηλευτική υπηρεσία για να καλυφθούν οι ανάγκες απαιτούνται 133 επιπλέον νοσηλευτές. Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε όλους τους κλάδους, αφού δεν αναπληρώνεται ούτε το προσωπικό που αποχωρεί, ενώ σε κλάδους, όπως η τεχνική υπηρεσία, δίνονται κομμάτια της δουλιάς σε ιδιωτικά συνεργεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ