Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καπάρωσε την καρέκλα του το ΠΑΣΟΚ

Τη θέση του στον αντιασφαλιστικό «κοινωνικό διάλογο» με το «καλημέρα», έσπευσε να καπαρώσει το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας χτες στο σχετικό αίτημα της κυβέρνησης. Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει τις απόψεις του για το Ασφαλιστικό Σύστημα από το καλοκαίρι του 2005 και στη συνέχεια με το κυβερνητικό του πρόγραμμα. Είναι αυτονόητο ότι, με αυτές τις θέσεις και τις προτάσεις θα προσέλθει και στις συνεδριάσεις των Διαρκών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών του υποχρεώσεων, όπως εξάλλου πράττει παγίως. Ωστόσο, είναι επίσης αυτονόητο ότι, ένας αξιόπιστος διάλογος προϋποθέτει καθαρές θέσεις εκ μέρους όλων των συντελεστών του».

Βέβαια το ΠΑΣΟΚ δεν έχει να καταθέσει μόνο τις προτάσεις του, που ταυτίζονται ακόμα και φραστικά με αυτές της ΝΔ, αλλά και τα πεπραγμένα του για την Κοινωνική Ασφάλιση, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον 3029/02, που σήμερα εφαρμόζει η ΝΔ. Γι' αυτό και ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε να κρύψει την ουσιαστική συμφωνία με τη ΝΔ κάτω από δήθεν καταγγελίες για «τετραπλασιασμό του χρέους του Δημοσίου προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία». Ισχυρίζεται μάλιστα ότι «η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει αποφύγει να τοποθετηθεί επισήμως και εγκύρως επί του θέματος» και την καλεί δημαγωγικά «να εγκαταλείψει τις επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις».

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι δε θα συμμετάσχει στο διάλογο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι χρειάστηκε να προηγηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις για να καταλάβει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και να καθορίσει τη στάση του (!) «Με τις τοποθετήσεις τους ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, αποσαφήνισαν ότι πρόθεσή τους είναι η περικοπή δικαιωμάτων των ασφαλισμένων και κυρίως των σημερινών τριαντάρηδων και σαραντάρηδων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο ΛΑ.Ο.Σ. μέχρι αργά χτες το βράδυ δεν είχε απαντήσει στην πρόσκληση Μαγγίνα και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ