Σάββατο 13 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΔΕΔΥ
Συμπλήρωσε το καρέ του διαλόγου

ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ψήφισαν υπέρ της συμμετοχής στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις για το Ασφαλιστικό

Με την υπερψήφιση από τη ΔΑΚΕ της πρότασης της ΠΑΣΚΕ να συμμετέχει η ΑΔΕΔΥ στο «διάλογο» της απάτης για το Ασφαλιστικό, που τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, συμπληρώθηκε χτες η «συμμαχία των προθύμων» σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Οπως αναμενόταν, στο χτεσινό Γενικό Συμβούλιο, η συμβιβασμένη πλειοψηφία της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων αποφάσισε να καθαγιάσει τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση, ακολουθώντας στο τραπέζι του «διαλόγου» την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ.

Η ΤΑΔΗΣΥ, η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ, απέρριψε κάθε μορφή «διαλόγου». Πρότεινε τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στα πανεργατικά συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη, με στόχο να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα, να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να διεκδικηθούν αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Σ' αυτή την κατεύθυνση, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ πρότεινε την κλιμάκωση του αγώνα με την κήρυξη απεργίας στα τέλη Νοέμβρη.

Σχολιάζοντας την απόφαση της πλειοψηφίας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Δημήτρης Αγκαβανάκης εκ μέρους του ΠΑΜΕ δήλωσε: «Ο "διάλογός" τους είναι απάτη, είναι ο Δούρειος Ιππος και η Κερκόπορτα για να περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά κυβερνητικά μέτρα. Το ΠΑΜΕ δε συμμετέχει και καταγγέλλει αυτόν το "διάλογο". Το ΠΑΜΕ ανοίγει το διάλογο των αγώνων, των δυναμικών αγώνων. Συνεχίζουμε και μετά τα συλλαλητήρια στις 7 Νοέμβρη, με πλαίσιο αιτημάτων για κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, νέα δικαιώματα κοινωνικοασφαλιστικά, αντίστοιχα με τις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ