Τετάρτη 10 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
«Εθνική υπόθεση» η... κυβερνητική πολιτική

Αμέριστη υποστήριξη στο τουριστικό κεφάλαιο, αντιμετώπιση του τουρισμού ως αποκλειστικά οικονομικής δραστηριότητας απογυμνωμένου από την κοινωνική του διάσταση, απολυταρχισμός. Αυτό είναι το στίγμα της «νέας τουριστικής πολιτικής» που παρουσίασε χτες - περιγραφικά - η υπουργός Φ. Πάλη Πετραλιά, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένες δέσμες πολιτικών μέτρων.

Σύμφωνα με την υπουργό, «η νέα τουριστική πολιτική είναι εθνική υπόθεση. Οφείλει να έχει όλα τα χρώματα της ίριδας. Διαφορετικές στρατηγικές δεν εξυπηρετούν τον Τουρισμό. Δε συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια. Δεν προσθέτουν στην κοινή μας επιδίωξη. Αποδυναμώνουν τις δυνατότητες της χώρας ν' αλλάξει σελίδα». Με απλά λόγια, όποιος διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική στον τομέα του τουρισμού, είναι... αντεθνικό στοιχείο!!!

Οπως είπε η υπουργός, η κυβέρνηση θα επιδιώξει με τη «νέα τουριστική πολιτική», την «επιτάχυνση της ωρίμανσης των επενδύσεων» (αυτό είπε δε σημαίνει ευνοϊκή μεταχείριση, αλλά ευρωπαϊκές διαδικασίες), καθώς και ενίσχυση της διαφήμισης, αναβάθμιση κορεσμένων προορισμών, απεμπλοκή των περιουσιακών στοιχείων της ΕΤΑ...

Από την πλευρά τους, οι ξενοδόχοι της Αττικής, από το βήμα της τακτικής συνέλευσης της Ενωσής τους, που έγινε χτες, ζήτησαν επίσπευση της δημιουργίας του Συνεδριακού Κέντρου και στοχευμένη διαφήμιση, ενώ χαρακτήρισαν ιδιαίτερα χαμηλές τις τιμές στην Αττική λόγω του ανταγωνισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ