Τετάρτη 10 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Δεν πληρώνουμε ούτε ευρώ για το «χαράτσι» του ΟΣΔΕ!

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις αντιδρούν οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας στο «χαράτσωμα» που τους επιβάλλει η κυβέρνηση για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της νέας ΚΑΠ. Μετά την προχτεσινή, μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καρδίτσα, χτες ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στα Φάρσαλα, με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΛ), ενώ οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν. Ηδη, έχουν προγραμματιστεί για σήμερα περιοδεία και επαφές των στελεχών της ΕΟΑΣΛ με τους αγρότες της Ελασσόνας, όπου θα έχουν και συνάντηση με τη διοίκηση της Ενωσης Συνεταιρισμών της επαρχίας, για να της ζητήσουν ν' ανταποκριθεί στο αίτημα των μικρομεσαίων αγροτών της περιοχής να μην πληρώσουν το «χαράτσι».

Με τις κινητοποιήσεις τους οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας εκδηλώνουν την οργή και την αγανάκτησή τους για την «κλεψιά» που συντελείται σε βάρος τους και διαμηνύουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ούτε ευρώ στην ΠΑΣΕΓΕΣ και τις Ενώσεις Συνεταιρισμών, που σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, επιχειρούν «να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι», προωθώντας την κατακράτηση από τους παραγωγούς, που ενεργοποιούν τα δικαιώματά τους στον ΟΣΔΕ, ποσοστού 3% από τις «πετσοκομμένες» επιδοτήσεις που δικαιούνται.

Στην εκπεφρασμένη άρνηση των φτωχών αγροτών να δεχτούν το «χαράτσι» του ΟΣΔΕ, αναφέρθηκαν στις ομιλίες, στη μαζική συγκέντρωση των Φαρσάλων, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της ΕΟΑΣΛ και οι Χαρ. Αρχοντής και Β. Νικολόπουλος, μέλη της διοίκησης της Ενωτικής Ομοσπονδίας. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, αντιπροσωπεία των αγροτών επισκέφτηκε την Ενωση Συνεταιρισμών Φαρσάλων, θέτοντας την αξίωση να μην κάνει η Ενωση καμία παρακράτηση από τις επιδοτήσεις για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στον ΟΣΔΕ.

Ο πρόεδρος της Ενωσης, Γ. Σούρλας, δεν έδειξε να συμμερίζεται την αγωνία των αγροτών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ενωση Φαρσάλων δε θέλει να πάει κόντρα στην ΠΑΣΕΓΕΣ και ο ίδιος δε θέλει «να βρει τον μπελά του»! Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, φάνηκε ν' ακολουθεί την οδό του εκβιασμού προς τους αγρότες, επαναλαμβάνοντας τη «γνωστή απειλή» ότι όποιος δεν αποδεχτεί το «χαράτσι» δε θα προλάβει να κάνει την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων του μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 5ης Ιούνη και θα χάσει, για πάντα, τις επιδοτήσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ