Πέμπτη 11 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ: Στην Παιανία (Καραολή και Δημητρίου και Βασ. Χούντα) από τις 11 π.μ. ως τις 7 μ.μ. μπορούν να ψηφίζουν σήμερα και αύριο τα μέλη της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων. Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή της νέας διοίκησης ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη και θα ολοκληρωθούν στις 19 Μάη. Από το Σάββατο, 13/5, έως και τη λήξη των εκλογών οι εκλογές θα διεξάγονται στα γραφεία της Ενωσης (Αριστοτέλους 11-15, 6ος όροφος) από τις 8.30 π.μ.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Με 3ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας (από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. για την πρωινή βάρδια και 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. για τη μονοβάρδια), απάντησαν, χτες, το σωματείο και οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «ΑΓΕΤ Ηρακλής ΙΙΙ» (πρώην «Τσιμέντα Χαλκίδας»), στην πρόθεση της διοίκησης της εταιρίας να επεκτείνει το «θεσμό» των εργολαβιών και στις γενικές επισκευές. Η διοίκηση του σωματείου αποφάσισε και κήρυξε νέα στάση εργασίας, για αύριο Παρασκευή τις ίδιες ώρες.

ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ: Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας οι εργαζόμενοι, ειδικά του Τμήματος Χημειοθεραπείας, συγκεντρώθηκαν από τις 7 το πρωί έξω από την πύλη του Νοσοκομείου, όπου πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση. Κατήγγειλαν την υποβάθμιση των παροχών Υγείας δηλώνοντας ότι η κατάσταση είναι απελπιστική. Στη βάρδια δουλεύουν 4 νοσηλεύτριες για πάνω από 145 ασθενείς την ημέρα, ενώ δεν υπάρχουν παρασκευαστές φαρμάκων κι αναγκάζονται να τα παρασκευάζουν μόνοι τους οι νοσηλευτές. Η έλλειψη προσωπικού είναι σοβαρή και γι' αυτό δηλώνουν ότι τις επόμενες μέρες κλιμακώνουν τη δράση τους με δίωρες αποχές. Από την ερχόμενη Δευτέρα έως την Παρασκευή 9 με 11 το πρωί, και στις 31 Μάη συμμετέχουν στην πανελλαδική στάση εργασίας από 9 π.μ - 3 μ.μ.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Τα ταξικά σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην Κέρκυρα πραγματοποιούν την Κυριακή 14 Μάη στο δημοτικό σχολείο του Κάβου στη Νότια Κέρκυρα και ώρα 7.μ.μ. συγκέντρωση - διαμαρτυρία ενάντια στην καταπάτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων από την εργοδοσία και τους μεγαλοξενοδόχους, τα συμφέροντα των οποίων προωθεί, εξυπηρετεί και στηρίζει η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ