Πέμπτη 29 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σε δίκη για το επεισόδιο στο στάδιο «Νίκος Γκούμας»

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο παραπέμπεται, τελικά (και όχι στο Κακουργιοδικείο), να δικαστεί ο 42χρονος γυμναστής Νικ. Γιαννουδάκος, οδηγός του προέδρου της ΕΠΑΕ Βίκτ. Μητρόπουλου, για το γνωστό επεισόδιο που προκάλεσε στις 15-11-99 στο «Μέιμπερς Κλαμπ» του σταδίου «Νίκος Γκούμας» στη Ν. Φιλαδέλφεια εις βάρος του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημ. Μελισσανίδη και των αστυνομικών Θωμά Καρανάσιου και Κωνστ. Θεοδωρόπουλου. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών μετέτρεψε με βούλευμά του την αρχική κατηγορία της «απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή», που είχε απαγγελθεί στον κατηγορούμενο, σε «απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης».

Το επεισόδιο είχε λάβει χώρα μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Επειδή υπήρχε ένταση από την πλευρά των οπαδών της ΑΕΚ, που θεωρούσαν ότι αδικήθηκε η ομάδα τους από τη διαιτησία, ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ με τον οδηγό του δεν αποχώρησαν από το γήπεδο, αλλά πήγαν στο «Μέιμπερς Κλαμπ». Εκεί, σύμφωνα με τη δικογραφία, βρισκόταν ο Δημ. Μελισσανίδης, ο οποίος ρώτησε τον κατηγορούμενο: «Τι θέλεις εσύ εδώ;». Αυτός του απάντησε πως είναι οδηγός του Μητρόπουλου, αλλά ο Μελισσανίδης, ίσως επειδή δεν άκουσε, κινήθηκε εναντίον του. Τότε ο Γιαννουδάκος έβγαλε ένα πιστόλι που είχε παράνομα πάνω του και πυροβόλησε μια φορά στο έδαφος για εκφοβισμό. Ο ίδιος πυροβόλησε άλλες δύο φορές, χωρίς να τραυματίσει κανέναν, όταν τον κυνήγησαν οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί για να τον συλλάβουν.

Ο Νικ. Γιαννουδάκος είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή, επειδή είχε ανακύψει διαφωνία μεταξύ ανακριτή και αρμόδιου εισαγγελέα. Τη διαφωνία έλυσε το δικαστικό συμβούλιο, που εξέδωσε βούλευμα, με το οποίο ο κατηγορούμενος παρέμεινε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (χρηματική εγγύηση 2 εκατ. δρχ., εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ