Σάββατο 13 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Συκοφαντικό δημοσίευμα σε βάρος του ΚΚΕ

Το ιδιόχειρο σημείωμα της 84χρονης Ζωής Κοτσόκολου
Το ιδιόχειρο σημείωμα της 84χρονης Ζωής Κοτσόκολου
Ενα κατάπτυστο δημοσίευμα με προφανή στόχο τη συκοφάντηση και τη δυσφήμιση του ΚΚΕ στην Αχαΐα, δημοσιεύτηκε χτες στην τοπική εφημερίδα της Πάτρας «ΚΟΣΜΟΣ». Το ρεπορτάζ με τίτλο: «"Το ΚΚΕ θέλει να μου φάει το σπίτι"», επιχειρεί όχι μόνο να παραπληροφορήσει, αλλά να πλήξει την επιρροή του Κόμματος στον εργαζόμενο λαό της Πάτρας.

Σε αυτό το ρεπορτάζ, λοιπόν, καταγράφεται ανώνυμη καταγγελία 50χρονης, η οποία ισχυρίζεται πως στέλεχος του Κόμματος, ένας δικηγόρος και μια γυναίκα, της ασκούν πιέσεις προκειμένου να της «πάρουν» ένα σπίτι που της έχει αφήσει κληρονομιά μία 84χρονη γυναίκα, μέλος του ΚΚΕ, την οποία η 50χρονη φροντίζει τα τελευταία 10 χρόνια. Στην εφημερίδα δημοσιεύεται μια ιδιόχειρη διαθήκη της 84χρονης, που είναι ένα ζήτημα πώς την εξασφάλισαν κάποιοι και διοχέτευσαν στην εφημερίδα αυτό το έγγραφο, η οποία το δημοσιοποίησε με σκοπό την κατασυκοφάντηση του ΚΚΕ.

Στο ίδιο δημοσίευμα υπάρχουν και ...«ενισχυτικά» στοιχεία στην κατεύθυνση της συκοφάντησης και της σπίλωσης στελεχών του Κόμματος. Οπως για παράδειγμα προφορικός διάλογος (σ.σ. αλήθεια πώς εξασφαλίστηκε, εάν βέβαια είναι αληθινός) της 50χρονης με δικηγόρο σχετικά με την αξιοποίηση του ακινήτου. Επίσης, καταγράφεται ιστορικό για το πώς «ενεπλάκησαν στελέχη του Κόμματος», παραθέτοντας στοιχεία που δόθηκαν από διάφορους, χωρίς προηγούμενα να έχουν διασταυρωθεί από την εφημερίδα. Αλλωστε, κανείς από τους συντάκτες ή τους αρμόδιους του εντύπου δεν επικοινώνησε με στελέχη του ΚΚΕ (στοιχειώδες καθήκον της δημοσιογραφικής δεοντολογίας). Γεγονός που φανερώνει και το σκοπό όσων εμπλέκονται σ' αυτή την αισχρή επίθεση κατά του ΚΚΕ. Να σημειώσουμε ακόμα ότι σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς η 50χρονη εμφανίζεται με την ...«πλάτη» στο φακό να περιγράφει όλα τα παραπάνω.

«Απαράδεκτο το δημοσίευμα»

Ολα αυτά τα στοιχεία καταρρίπτονται σαν «χάρτινος πύργος» από την ίδια την 84χρονη. Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης και όλες οι συκοφαντικές αναφορές σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ, προκάλεσαν την αντίδρασή της. Γι' αυτό το λόγο συνέγραψε και υπέγραψε ιδιόχειρο σημείωμα. Το παραθέτουμε ολόκληρο:

«Για το δημοσίευμα στην εφημερίδα "Κόσμος" που με αφορά, που έχει καλυμμένο το επώνυμο και αναφέρει τι θα κάνω με την περιουσία μου και με τη διαθήκη μου και με ποιους κουβεντιάζω, είναι απαράδεκτο και έχει σκοπό να με δυσφημίσει, το όνομά μου και να προσβάλει το κόμμα μου και εμένα και τη μνήμη του άνδρα μου που αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ για την προκοπή του λαού και δώσαμε τη ζωή μας.

Να σταματήσει κάθε συζήτηση με το τι κάνω με την περιουσία μου, με ποιους να κουβεντιάζω και με τι όρους, είναι δικό μου πρόβλημα.

Ζωή Κοτσόκολου»

Η απάντηση της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ

Εντονη ήταν και η αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «εμπλέκεται το Κόμμα μας με σκοπό όχι την πληροφόρηση σε ένα ζήτημα που είναι γνωστό στο πανελλήνιο για τις προσφορές από μέλη του και φίλους του, τόσο εν ζωή όσο και μετά θάνατο. Οπως επίσης είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ συζητά μαζί τους και για το πώς επιθυμούν να αξιοποιηθούν οι προσφορές που αφήνουν στο Κόμμα. Το δημοσίευμα, παρά τις διαβεβαιώσεις των συντακτών του περί του αντιθέτου, έχει σκοπό να δημιουργήσει ερωτηματικά για τη στάση του και για τη στάση των μελών του, να δυσφημίσει την πολιτική και την προσφορά του ΚΚΕ, να πλήξει την επιρροή του στον εργαζόμενο λαό της Πάτρας».

Επιπλέον, όπως αναφέρει: «Το δημοσίευμα, αν και με καλυμμένο το όνομα, φωτογραφίζει μέλος του ΚΚΕ εν ζωή και το σύζυγό της, επίσης μέλος του ΚΚΕ, που έχει πεθάνει, δημοσιεύοντας ιδιόχειρη διαθήκη του, που δεν ήταν αναλυτικά σε γνώση του Κόμματός μας». Και συνεχίζοντας αναφέρει πως «είναι γνωστό ακόμη ότι το ΚΚΕ όχι μόνο συζητά με τα μέλη του και τους φίλους του για την πολιτική του, αλλά και για άλλα ζητήματα που μας απασχολούν. Είμαστε μαζί και συμπαραστεκόμαστε στις δυσκολίες της ζωής τους και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους συντρόφους μας».

Τέλος, η ΝΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «η συντρόφισσά μας και ο άντρας της έχουν ήδη προσφέρει πολλά στο ΚΚΕ, με τη δράση τους και τη στάση τους για πολλές και δύσκολες δεκαετίες ως αταλάντευτα μέλη του. Η ΝΕ του ΚΚΕ και συζητά και σέβεται τις επιθυμίες των συντρόφων μας και στη συγκεκριμένη περίπτωση το ίδιο θα πράξει. Δε θεωρεί σκόπιμο να δώσει καμιά άλλη εξήγηση πέρα από το ότι θα σεβαστεί τις επιθυμίες των συγκεκριμένων μελών του και θα συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ