Τρίτη 16 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Αρης Χατζηκομνηνός

Στηρίχτηκε από τη ΝΔ, ενώ στο συνδυασμό συμμετείχαν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Η σημερινή δημοτική αρχή Μυτιλήνης εφάρμοσε όλους τους νόμους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την ΤΑ κι όλα τα μέτρα που συναποφάσισαν στην ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.

  • Αύξησε τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού κατά 14%.
  • Στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Μυτιλήνης, μέσα σε τρία χρόνια, έγιναν αυξήσεις από 25% μέχρι και 100%. Το ίδιο ισχύει και για τα τοπικά διαμερίσματα τα οποία έχουν ξεχωριστά τιμολόγια. Μέσω της ΔΕΥΑΜ η διοίκηση βρίσκεται σε επαφές με ιδιώτη για να του παραδώσουν την εκμετάλλευση των πηγών Καριώνα.
  • Τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου είναι 120 ευρώ το μήνα. Περίπου στο ίδιο ποσό όσο και στους ιδιωτικούς. Αποτέλεσμα είναι τα παιδιά των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, λόγω αδυναμίας πληρωμής, να μη φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου.
  • Το εισιτήριο στα Θέρμα (θερμές πηγές στον κόλπο της Γέρας) τα τρία τελευταία χρόνια αυξήθηκε κατά 25% (από 2 ευρώ σε 2,50 ευρώ). Υπάρχει απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να παραχωρηθούν τα Θέρμα σε ιδιώτες για εκμετάλλευση. Ηδη, βρίσκονται σε διαδικασία παράδοσης σε ιδιώτες χωρίς μάλιστα να «περάσει» από το Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Αναθέτουν σε εργολάβους τομείς καθαριότητας - περιβάλλοντος. Η αποκομιδή εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων, η αντικατάσταση φωτιστικών ανατέθηκαν σε εργολάβους.
  • Προχώρησαν σε δανεισμό 1 δισ. δρχ. Με αιτήσεις ζητούν άλλα 900 εκατ. δρχ. Για να ξεχρεωθούν αυτά τα δάνεια επιβάλλονται πρόσθετοι φόροι στους εργαζόμενους.
  • Αποφασίστηκε η ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας.
  • Μετά από κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα (για τη μη καταβολή νυκτερινών και υπερωριών) ο δήμαρχος δήλωσε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την πρόθεσή του να αναθέσει σε εργολάβο τις υπηρεσίες καθαριότητας. Ηδη, έχει αναθέσει τη σύνταξη τέτοιας μελέτης.
  • Αρκετοί εργαζόμενοι δουλεύουν με δελτία παροχής υπηρεσιών. Εχουν αποδεχτεί την μερική απασχόληση και έχουν προχωρήσει σε προκήρυξη τέτοιων θέσεων εργασίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ