Παρασκευή 30 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΔ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Ανιτιδράσεις από Σέσελι και ..Ολμπράιτ για το αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και αρχηγός του «Σερβικού Ριζοσπαστικού Κινήματος», Βόγισλαβ Σέσελι εξέφρασε χτες την πρόθεσή του να μην ψηφίσει το αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο, που αναμένεται να υποβληθεί σήμερα προς έγκριση στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

Ο Σέσελι ζήτησε την τροποποίηση άρθρων του νομοσχεδίου, που επιτάσσει την επιβολή αυστηρών ποινών κάθειρξης σε όσα άτομα κριθούν ένοχα για δραστηριότητες κατά του κράτους, υποστηρίζοντας πως «έχει ατέλειες». «Οι Σέρβοι Ριζοσπάστες δε θα ψηφίσουν ένα ατελές νομοσχέδιο. Θα απαιτήσουμε να αποσυρθεί και να επιστρέψει στην κυβέρνηση για περαιτέρω επεξεργασία», φέρεται πως δήλωσε χτες ο Σέσελι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βελιγράδι.

Την ίδια στιγμή, το πολύκροτο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο προκάλεσε και τα επικριτικά πυρά της... υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ. Η Ολμπράιτ δήλωσε χτες από το Βερολίνο, στο πλαίσιο διάσκεψης για την... προώθηση της δημοκρατίας στη νοτιο-ανατολική Ευρώπη πως «το μεγαλύτερο εμπόδιο για την πρόοδο της δημοκρατίας στην περιοχή των Βαλκανίων συνιστούν ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και το καθεστώς του». Η ίδια δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο, λέγοντας πως «ο Μιλόσεβιτς προσπαθεί να περάσει ένα νόμο που τον αποκαλεί αντι-τρομοκρατικό από ένα κοινοβούλιο - φάντασμα». Και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κατέληξε, ισχυριζόμενη πως το αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας «θα γελοιοποιηθεί τόσο στο Βελιγράδι όσο και στο εξωτερικό, εξαιτίας της έλλειψης αξιοπιστίας».

Απόφαση υπέρ της ενίσχυσης των σχέσεων της Ρωσίας με την ΟΔ Γιουγκοσλαβίας ψήφισαν χτες ομόφωνα Ρώσοι βουλευτές. Η απόφαση ζητεί από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να επιταχύνει τη διαδικασία προσέγγισης με την ΟΔ Γιουγκοσλαβίας στο πλαίσιο της συνθήκης για την «Πολιτική Ενωση Ρωσίας - Λευκορωσίας και να μεριμνήσει υπέρ της άρσης των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος του Βελιγραδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ