Τρίτη 23 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ
Κινητοποιήσεις για την Ψυχική Υγεία

Αγωνιστικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις δομές αποασυλοποίησης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, με πρώτο σταθμό την αυριανή μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στις 10.30 π.μ., έχει εξαγγείλει για το επόμενο διάστημα το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, αντιδρώντας στην κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στις δομές για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων συμμετέχουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και η Επιτροπή Αγώνα Γονιών και Κηδεμόνων ΑμΕΑ.

Το Σωματείο προγραμματίζει ακόμα για την ερχόμενη Παρασκευή 26 του Μάη στις 6 μ.μ. Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις δομές αποασυλοποίησης στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν σε αυτή τη φάση στις 31 του Μάη με 5ωρη στάση εργασίας (10 π.μ. - 3 μ.μ.), συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια όλων των ταξικών δυνάμεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα Υγείας-Πρόνοιας (ΠΑΜΕ) και του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος. Θα ακολουθήσει πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο επισημαίνει ότι το κράτος αποποιείται την υποχρέωσή του για την παροχή υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε όλο το λαό και ιδιωτικοποιεί τον ευαίσθητο αυτό τομέα. Οτι σε πολλές δομές οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι τέσσερις μήνες, υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού, μερική απασχόληση, ευέλικτα ωράρια, συμβάσεις εργασίας στα όρια της φτώχειας. Και καλεί σε αγώνα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Πρόνοια με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και ένταξη των δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στο δημόσιο σύστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ