Τρίτη 23 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΤΟΥ ΜΑΗ
Δουλιά εργάτη τον εργάτη

Καθημερινές οι εξορμήσεις στα γιαπιά και τα εργοτάξια

Από τη χτεσινή κουβέντα με τους οικοδόμους
Από τη χτεσινή κουβέντα με τους οικοδόμους
«Το καλύτερο δε θα 'ρθει από μόνο του, δε θα πέσει απ' τους ουρανούς... Ο δρόμος είναι ένας: αγώνας κάθε μέρα». Στο εργοτάξιο της ΑΛΦΑ ΜΠΕΤΟΝ στη λεωφόρο Συγγρού, στήθηκε χτες το πρωί η κουβέντα για την πανελλαδική, πανοικοδομική απεργία στις 30 Μάη και τη συγκέντρωση, στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.

Μιλώντας με τους εργαζόμενους, ο Γ. Θεοδώρου, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η αύξηση απ' τη σύμβαση που υπέγραψε η ΓΣΕΕ δε φτάνει ούτε για μισό καφέ. Είναι "φάρος" για τους εργοδότες. Η απάντησή τους όταν ζητάμε είναι ότι "δε βγαίνουμε, δεν έχουμε δουλιά". Ενώ μια σειρά γερανοί υψώνονται, μια σειρά οικόπεδα σκάβονται...».

«Απ' το 1993 και μετά, πετσόκοψαν τις συντάξεις... Ζητάνε να περάσουν απ' την κρησάρα και το δικό μας το επάγγελμα κι άλλα, να δουν αν οι οικοδόμοι πρέπει να 'ναι στα ΒΑΕ... Μας "κοιτάνε στα δόντια", να δουν πόσο παραγωγικοί είμαστε», τόνισε ο Γ. Θεοδώρου, καλώντας τους εργάτες και στην εκδήλωση που οργανώνει το Συνδικάτο μαζί με την Ομοσπονδία Οικοδόμων μεθαύριο Πέμπτη 25 Μάη, στις 6.30μ.μ., στο θέατρο ΠΕΡΟΚΕ, για τις εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση.

«Το θέμα είναι να σηκώσουμε το ανάστημά μας, το μπόι μας, κόντρα σ' αυτήν την αντεργατική πολιτική που συνεχίζει μετά την προηγούμενη η σημερινή κυβέρνηση, χωρίς τέρμα στον κατήφορο. Καταλαβαίνετε τι λάκκο ετοιμάζουν στην εργατική τάξη. Γι' αυτό στις 30 του μήνα πρέπει να δώσουμε αποστομωτική απάντηση», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ