Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ - ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
Νομικές διαδικασίες κατά των τραπεζών

Μηνύσεις κατά διοικητών και διευθυντών τραπεζών και κατά ορκωτών λογιστών των τραπεζών για τοκογλυφία, καθώς και αρκετές τραπεζικές ενέργειες, που θεωρούνται ποινικά κολάσιμες, θα καταθέσουν σταδιακά οι νομικοί σύμβουλοι της Ενωσης Καταναλωτών - Δανειοληπτών. Οπως ανακοίνωσαν χτες οι εκπρόσωποι της Ενωσης, μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν κατατεθεί δύο ενδεικτικές μηνύσεις στις διοικήσεις και τους διευθυντές της Εμπορικής και της Eurobank, ενώ δήλωσαν ότι προτίθενται να μηνύσουν μέσα στις επόμενες μέρες και τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας. Η τελευταία μήνυση θα αφορά - όπως υποστηρίζει η Ενωση - ποινικά κολάσιμες πράξεις και μεταξύ άλλων παράβαση καθήκοντος, παρότρυνση υφιστάμενων και ανοχή, απάτη και απατηλή πρόκληση βλάβης κ.ά., ως προς τη μόνιμη, κατά την Ενωση, απουσία του οφειλόμενου ενδιαφέροντος για την απαραίτητη διαφάνεια στις συναλλαγές καθώς και την τήρηση «γκρι ζωνών» στους κανονισμούς της εποπτείας των τραπεζών, με αποτέλεσμα οι εμπορικές τράπεζες να συνεχίζουν ανενόχλητες να χρεώνουν τόκους πέραν των νομίμων, ενώ δε συμμορφώνονται και με τις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις τους.

Επίσης, δόθηκε εξώδικο της Ενωσης προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για θέματα διαφάνειας, το οποίο, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποί της, ο τελευταίος έχει αγνοήσει.

Οι εκπρόσωποι της Ενωσης, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως είναι πρωτοεμφανιζόμενη και μέχρι στιγμής μάλλον είναι άγνωστοι οι στόχοι της, ανακοίνωσαν, τέλος, πως στο εξής ο πρόεδρός της, Τ. Χριστοδουλόπουλος, με μια ομάδα εξειδικευμένων πρώην τραπεζικών θα παίζουν το ρόλο του... «τραπεζικού διαμεσολαβητή». Ρόλος της ομάδας αυτής ουσιαστικά θα είναι να δέχεται παράπονα και διαμαρτυρίες πελατών από όλη την Ελλάδα για οποιαδήποτε συναλλαγή με τράπεζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ