Τετάρτη 24 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Νέο αγροτοδικείο σήμερα

Να σταματήσει το αίσχος των αγροτοδικείων απαιτεί από την κυβέρνηση η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται σήμερα 16 αγρότες από την επαρχία Αγιάς Λάρισας, επειδή αγωνίστηκαν διεκδικώντας το δικαίωμά τους να καλλιεργούν τα χωράφια τους και να ζουν με αξιοπρέπεια οι οικογένειές τους. Οι 16 αγρότες, που δικάζονται το πρωί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους σε αγροτική κινητοποίηση που έγινε στις 2 Φλεβάρη 2005, στην είσοδο της Αγιάς.

Η νέα δίκη εντάσσεται στην επιχείρηση τρομοκράτησης της μικρομεσαίας αγροτιάς, που συνεχίζει, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, την οποία καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, (ΕΟΑΣΝΛ) απαιτώντας να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων. Στην ανακοίνωσή της η ΕΟΑΣΝΛ καταγγέλλει ότι «για μια ακόμη φορά επιχειρείται η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων, καθώς και ο εκφοβισμός όλων όσοι αγωνίζονται» και πως οι 16 αγρότες δικάζονται «γιατί τόλμησαν να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας στην αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων που μειώνει το εισόδημά τους και τους διώχνει από τη γη και τα χωριά τους». Υπογραμμίζει, δε, ότι «το δίκαιο ενός αγώνα δε λύνεται στα δικαστήρια, ούτε με τον αυταρχισμό, αλλά στους δρόμους του αγώνα και να είναι σίγουροι ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους, ακόμη πιο μαζικά, αγωνιστικά και αποφασισμένους να ανατρέψουμε την πολιτική της ΚΑΠ και την αντιαγροτική πολιτική».

Και καταλήγει: «Καλούμε τους αγρότες της επαρχίας Αγιάς να δυναμώσουν τους αγροτικούς συλλόγους, τα μετερίζια του αγώνα μας, την Ομοσπονδία, γιατί οι μέρες που έρχονται είναι ακόμα χειρότερες. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων. Καλούμε τους μαζικούς φορείς της επαρχίας Αγιάς να στηρίξουν έμπρακτα τους αγρότες που δικάζονται, να συμπαρασταθούν στο δικαστήριο, να καταδικάσουν το αίσχος των αγροτοδικείων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ