Τετάρτη 24 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μακριά από τα συμφέροντα του λαού

Η ενίσχυση των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και των τουριστικών επιχειρήσεων βρίσκονται στο επίκεντρο των στόχων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού, όπως προέκυψε από την ενημέρωση που έκανε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής χτες η υπουργός Φάνη Πάλλη - Πετραλιά. Οπως υποστήριξε, θα υπάρξει αύξηση της τουριστικής κίνησης, εξαγγέλλοντας νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αφορούν την εισήγηση νομοσχεδίων για τον ιαματικό τουρισμό και τον αγροτουρισμό καθώς και υπουργικές αποφάσεις για τη δημιουργία αυτοκινητοδρόμων.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: Στα ελληνικά νησιά, «εξαιτίας των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν - που είναι γέννημα θρέμμα πολιτικών - ο τουρισμός παίζει κυρίαρχο ρόλο», πράγμα που «εμάς δε μας ικανοποιεί, είμαστε υπέρ της ισόρροπης ανάπτυξης». Και αφού αναφέρθηκε στην «απομόνωση νησιών, με μη τακτικά δρομολόγια και ακριβά εισιτήρια και ναύλα», αναρωτήθηκε: «Πώς μπορούν να παίρνονται τέτοια μέτρα;» και πώς «μπορεί να απελευθερώνεται η κερδοφορία του εφοπλιστικού κεφαλαίου;», μια και «μέχρι διπλασιασμό εισιτηρίων έχουμε» και ταυτόχρονα να γίνεται λόγος για ενίσχυση του τουρισμού.

Οπως σημείωσε ο Στ. Σκοπελίτης, «αυτό όσα μέτρα και να παίρνονται θα έχει αντίκτυπο στη μετακίνηση των ξένων, αλλά και των ντόπιων» και «αν δε λύσουμε προβλήματα τακτικής επικοινωνίας οπωσδήποτε θα υπάρχει αρνητικό αντίκτυπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ