Κυριακή 28 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Οι ερωτήσεις που δέχονται καθημερινά οι μεγάλοι από τα παιδιά, είναι πολλές και ποικίλες. Αλλες απλές, άλλες πολύπλοκες, άλλες που σε φέρνουν σε αμηχανία.

«Το βιβλίο των Γιατί» (εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα») απαντάει με τρόπο απλό και κατανοητό, σε πολλές παιδικές ερωτήσεις, δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρο για παραπέρα αναζητήσεις. Μην ξεχνάμε πως στα παιδιά δεν πρέπει και δε χρειάζεται να λέμε ψέματα. Πάντα υπάρχει ο κατάλληλος τρόπος για να πεις και να εξηγήσεις πράγματα που τα απασχολούν. Το βιβλίο προσπαθεί να δώσει λύσεις στις παιδικές απορίες για την καθημερινότητα, το σύμπαν, το σώμα, τα ζώα και τα φυτά, τα συναισθήματα, την κοινωνική ζωή κ.ά.

Να μερικές από αυτές: Γιατί τα παιδιά είναι υποχρεωμένα να υπακούνε; Σε ποια ηλικία ερωτευόμαστε; Γιατί ο αέρας είναι αόρατος; Γιατί πεθαίνουμε; Γιατί τρώμε τα νύχια μας; Γιατί οι γονείς δουλεύουν συνέχεια;

Δίνοντας επιστημονικές απαντήσεις, ακόμα και στα πιο απλά ερωτήματα των παιδιών, χτίζεται η προσωπικότητά τους, ενώ τους παρέχεται η βοήθεια να εξηγήσουν τον κόσμο.

Χρήσιμο λοιπόν το «Βιβλίο των Γιατί», για μικρούς και μεγάλους. Συγγραφείς οι: Martine Laffon και Hortense de Chabaneix. Η πολύ ωραία χιουμοριστική εικονογράφηση ανήκει στον Jacques Azam και η απόδοση των κειμένων στην Βασιλική Κοκκίνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ