Τετάρτη 24 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Αύριο το νέο αγωνιστικό ραντεβού

Στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια το συλλαλητήριο στην Αθήνα, την ίδια ώρα στην πλατεία Χημείου στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές ακόμα πόλεις

Αύριο Πέμπτη, φοιτητές και σπουδαστές με αποφάσεις δεκάδων Συλλόγων από ολόκληρη τη χώρα βγαίνουν ξανά στους δρόμους. Με πείσμα και αποφασιστικότητα απαιτούν να μην περάσει ο νέος νόμος - πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια, που φέρνει μαζί του ένταση των ταξικών φραγμών και της ιδιωτικοποίησης των ιδρυμάτων. Στην Αθήνα, το αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ.

Οι Σύλλογοι, που έχουν πάρει αγωνιστικές αποφάσεις με το πλαίσιο του Πανελλαδικού Συντονιστικού, αναπτύσσουν πλούσια αγωνιστική δραστηριότητα σε όλη τη διάρκεια της βδομάδας, με κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας μέσα στις Σχολές και με κοινές εξορμήσεις και δραστηριότητες με το ΠΑΜΕ. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό: «Στόχος μας είναι να μην περάσει ο νόμος. Να μην κατατεθεί καν! Διαδηλώνουμε για τις ανάγκες μας στη μόρφωση, τη δουλιά και τη ζωή. Δεν υπερασπιζόμαστε το σημερινό πανεπιστήμιο. Το "χάλι" του το χρεώνουμε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που με την πολιτική τους έφεραν τα πράγματα στη σημερινή κατάσταση».

Ο Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού χτες προχώρησε αμέσως μετά τη γενική συνέλευση (όπου υπερψηφίστηκε το πλαίσιο του Συντονιστικού) σε συμβολικό χτίσιμο της εισόδου του Ινστιτούτου Επιταχυντικών Συστημάτων και Εφαρμογών (ΙΕΣΕ). Οπως σημειώνουν οι φοιτητές, «το ΙΕΣΕ είναι ένα ερευνητικό ινστιτούτο που λειτουργεί στους χώρους του Φυσικού, χρηματοδοτείται από το ιδιωτικό κεφάλαιο, εμπορεύεται τη γνώση και δε λογοδοτεί σε κανέναν». Γι' αυτό και όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, μερίδα καθηγητών τήρησε απαράδεκτη στάση απέναντι στη μαζική κινητοποίηση, βρίζοντας και απειλώντας αφού προφανώς ενοχλήθηκαν ακόμα και από αυτή τη συμβολική κίνηση απέναντι στο «ιδιωτικοποιημένο μαγαζάκι» τους.

Επίσης, ο Σύλλογος Φοιτητών Πανεπιστημίου Πειραιά προχωράει σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στη 1 το μεσημέρι.

Στην Πάτρα, το Συντονιστικό Φοιτητών συνδιοργανώνει σήμερα συγκέντρωση για τις εξελίξεις στην Παιδεία, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου, μαζί με το Συνδικάτο Οικοδόμων της περιοχής και το Σωματείο Εργαζομένων στον Ιματισμό. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναδεικνύει πόσο σημαντικό είναι τα ίδια τα σωματεία ως πυρήνες οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων να διαμορφώνουν ολοκληρωμένη δράση και αιτήματα για κάθε ζήτημα που αφορά την ποιότητα ζωής της εργατικής οικογένειας.

Στην Κέρκυρα, ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) προχωράει σήμερα στις 12 το μεσημέρι σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Τμήμα Ιστορίας, όπου συζητιούνται αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών και αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι δίνει αγωνιστικό ραντεβού για συγκέντρωση και κινητοποίηση στο ΤΞΓΜΔ.

Αντίστοιχα, την Πέμπτη συγκεντρώσεις φοιτητών και σπουδαστών πραγματοποιούνται σε: Καστοριά (11 π.μ. στη Νομαρχία), Κοζάνη (11 π.μ. στην κεντρική πλατεία), Ξάνθη (12 το μεσημέρι στο Πολυτεχνείο) και Κομοτηνή (12 το μεσημέρι στην παλιά Νομική).

Αφού ολοκληρωθούν οι κινητοποιήσεις την Πέμπτη τα Συντονιστικά των φοιτητών θα συγκεντρωθούν σε κάθε πόλη για να συζητήσουν την κλιμάκωση του αγώνα τους και την Παρασκευή 26 Μάη προχωρούν σε πανελλαδική συνάντηση συντονισμού στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ