Τετάρτη 24 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαζί με τους γονείς μας μπορούμε να έχουμε νίκες!

Εξόρμηση χτες στους εργαζόμενους στα Λιπάσματα

Αμεση κουβέντα με τους εργαζόμενους, που ζουν στο πετσί τους την αντιλαϊκή πολιτική στην εκπαίδευση και στη δουλιά
Αμεση κουβέντα με τους εργαζόμενους, που ζουν στο πετσί τους την αντιλαϊκή πολιτική στην εκπαίδευση και στη δουλιά
«Αφορά όλους μας ο αγώνας για ένα Πανεπιστήμιο, όπου θα μπορούν απρόσκοπτα να παίρνουν επιστημονική μόρφωση τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Ο αγώνας για να βρίσκουμε δουλιά με δικαιώματα, για πανεπιστημιακή έρευνα προσανατολισμένη να ικανοποιεί τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού και όχι του κεφαλαίου». Με τα παραπάνω λόγια, φοιτητές που συσπειρώνονται στο Συντονιστικό των ΑΕΙ απευθύνθηκαν χτες στους εργαζόμενους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης, και τους κάλεσαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων.

Οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα από το Γενάρη δίνουν το δικό τους αγώνα ενάντια στην απόφαση της εταιρίας να κλείσει το εργοστάσιο και να τους καταδικάσει στην ανεργία. Βιώνουν την αντεργατική επίθεση που εξελίσσεται στο πλαίσιο των επιλογών της ΕΕ για ξεκλήρισμα της αγροτιάς και απελευθέρωση της αγοράς των λιπασμάτων. Είναι ταυτόχρονα γονείς, που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουν τη «δωρεάν» Παιδεία και να σπουδάζουν τα παιδιά τους. «Από το δημοτικό μέχρι και το πανεπιστήμιο πληρώνουμε ακριβά τη μόρφωση των παιδιών μας. Φροντιστήρια, συγγράμματα, το κόστος της μετακόμισης σε άλλη πόλη και της εκεί διαβίωσης», είπαν οι εργαζόμενοι στη συζήτηση που έγινε στο λογιστήριο. «Οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές μάς διοικούν! Πληρώνουμε αδρά για την εκπαίδευση, για να παίρνουν στο τέλος ένα πτυχίο που δεν έχει αξία. Να στοιβάζονται στην ανεργία ή να αναγκάζονται να σκύψουν το κεφάλι, για να βρουν μια δουλιά με χαμηλό μισθό, χωρίς ένσημα». «Πρέπει να βλέπουμε από πού πηγάζουν όλα αυτά τα μέτρα και να βγάζουμε συμπεράσματα», αναφέρθηκε στη συζήτηση που έγινε αργότερα στην καντίνα.

«Ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός. Οι φοιτητές, μαζί με τους γονείς μας, τους εργαζόμενους μπορούμε να έχουμε νίκες», είπε ο Γ. Παντελίδης μεταφέροντας το κάλεσμα των φοιτητών. Και οι εργαζόμενοι συμφώνησαν και χειροκρότησαν τους νεολαίους. Στα μάτια τους έβλεπαν τα δικά τους παιδιά και την αμφισβήτησή τους στο βάρβαρο κόσμο που ορθώνεται γύρω τους.

Προηγήθηκε εξόρμηση των φοιτητών στο εμπορικό κέντρο «Απολλώνια» και σήμερα προγραμματίζονται εξορμήσεις στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ