Παρασκευή 30 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Διείσδυση Κόκκαλη στην εκπαίδευση

Την ίδρυση τεχνολογικού ινστιτούτου μετεκπαίδευσης και έρευνας «Ιντρακόμ» για το λογισμικό και τις τηλεπικοινωνίες, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, στη γενική συνέλευση της εταιρίας, ο πρόεδρος του ομίλου Σωκράτης Κόκκαλης. Εξειδικεύοντας τα όσα είχε πει σε προηγούμενες δηλώσεις του, ανακοίνωσε ότι η έναρξη λειτουργίας προγραμματίζεται για το Σεπτέμβρη του 2001, με αρχικό κόστος έξι δισεκατομμυρίων σε νέες εγκαταστάσεις που θα χτιστούν για το σκοπό αυτό στην Παιανία.

Θυμίζουμε ότι Σ. Κόκκαλης είχε πει τότε ότι σκοπεύει να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στο υπουργείο Παιδείας και, μάλιστα, είχε χαρακτηρίσει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο ως «αναχρονιστικό», αλλά και είχε ισχυριστεί ότι διαθέτει τους τρόπους να παρακάμψει το «νομικό κώλυμα» για την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα λεγόμενα του επιχειρηματία, στο ινστιτούτο «θα γίνονται δεκτοί απόφοιτοι πανεπιστημίου, οι οποίοι μετά από μονοετή φοίτηση και τρίμηνη πρακτική άσκηση θα λαμβάνουν αποδεικτικό σε γνωστικό επίπεδο μάστερ».

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι η προοπτική αυτή ανοίγει το δρόμο για είσοδο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρόλο που η εν λόγω σχολή, μάλλον σε κέντρο ελευθέρων σπουδών προσομοιάζει. Γι' αυτό και είναι ανάγκη το λαϊκό και φοιτητικό κίνημα να είναι σε επαγρύπνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ