Παρασκευή 30 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αθλητικό τουρνουά ενάντια στα ναρκωτικά

Πάνω από 60 νέοι δίνουν αυτές τις μέρες το δικό τους μήνυμα για μια ζωή με δικαιώματα και δημιουργικά ενδιαφέροντα, με τη συμμετοχή τους στο Τουρνουά Ποδοσφαίρου, που διοργάνωσε η Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ. Πρόκειται για μια διαφορετική και, όπως φάνηκε, ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση στο πλαίσιο του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», που οι νέοι της ΚΝΕ επέλεξαν να την αφιερώσουν στον αγώνα κατά των ναρκωτικών.

Οι αγώνες ξεκίνησαν την Τετάρτη και θα ολοκληρωθούν σήμερα στις 5 μ.μ., με τη διεξαγωγή του τελικού. Συμμετείχαν συνολικά εφτά ποδοσφαιρικές ομάδες, αποτελούμενες όλες από μαθητές σχολείων της περιοχής. Από αυτές αγωνίστηκαν την πρώτη μέρα μεταξύ τους οι έξι και προκρίθηκαν τρεις, ανάμεσα στις οποίες η ομάδα των μαθητών του Γυμνασίου της Ιωνιδείου, που κέρδισε τη συμπάθεια όλων, καθώς οι παίκτες ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί παρά το μικρό της ηλικίας τους. Τον αγώνα της ομάδας του Γυμνασίου της Ιωνιδείου με αυτή του 3ου Ενιαίου Λυκείου του Πειραιά είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε χτες από κοντά και να διαπιστώσουμε κι εμείς το πάθος και τη ζωντάνια αυτών των παιδιών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Οργάνωση του Πειραιά της ΚΝΕ διοργανώνει ένα αθλητικό τουρνουά, όπως μας είπε ο Βαγγέλης Παστελλάκος, μέλος της Οργάνωσης και τερματοφύλακας της ομάδας του 3ου Ενιαίου Λυκείου. «Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, αυτές οι γιορτές που κάνουμε στις γειτονιές, αποτελούν ένα άνοιγμα της Οργάνωσης προς τη νεολαία, που ανταποκρίνεται στο κάλεσμά μας με ενθουσιασμό και στέλνουμε το μήνυμα ότι υπάρχουν κι άλλες ασχολίες για τη νεολαία από αυτές που μας προτείνει η άρχουσα τάξη, ένα μήνυμα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Επίσης, είναι και μια ευκαιρία να διασκεδάσουμε μετά από έναν εξαντλητικό μήνα για τους μαθητές, με τις βαριές εξετάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ