Πέμπτη 25 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Το άγχος των εξετάσεων

Βρισκόμαστε σε περίοδο πανελλαδικών εξετάσεων και το άγχος παιδιών αλλά και γονέων βρίσκεται στην κορύφωσή του. Με τις επιδράσεις των εξεταστικών περιόδων στους νέους θα ασχοληθεί σήμερα η εκπομπή «Εις υγείαν», που θα μεταδοθεί στις 18.40 από την τηλεόραση του «902».

Σε περιόδους πανελλαδικών και μαθητικών εξετάσεων οι νέοι ζουν μέσα στο άγχος, στην υπερένταση, στην αγωνία. Είναι ολοφάνερο ότι οι εξετάσεις επιδρούν στον ψυχικό τους κόσμο. Παράλληλα όμως, όπως είναι φυσικό, ανατρέπονται και οι καθημερινοί ρυθμοί της οικογένειας, αφού και οι γονείς περνούν ώρες και μέρες γεμάτες από άγχος για τα παιδιά τους.

Ποιοι είναι οι παράγοντες που αποτελούν τις βασικές αιτίες της δημιουργίας του παιδικού άγχους και πώς μπορεί να ελαχιστοποιηθεί η επίδρασή τους; Πώς θα βοηθηθεί το παιδί ώστε να θεωρήσει ότι το σπίτι του είναι καταφύγιο κατανόησης και όχι εστία πανικού; Πώς μπορεί να καλλιεργηθεί στο παιδί η αυτοπεποίθηση, ώστε να αισθάνεται σίγουρο για τον εαυτό του; Στα ερωτήματα αυτά και σε πολλά άλλα επιχειρεί να δώσει απαντήσεις η εκπομπή του «902».

Η ψυχολόγος Νέλλη Θεοδοσίου, ειδικευμένη σε θέματα παιδαγωγικής ψυχολογίας και η Βάνα Τζιαντζή πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος συζητούν με την δημοσιογράφο Ειρήνη Μπαλντίδη.

Στην εκπομπή, ακόμα, τις απόψεις τους καταθέτουν μαθητές, γονείς, ψυχολόγοι, αλλά και διατροφολόγοι, που δίνουν συμβουλές για τη σωστή διατροφή των παιδιών, ιδιαίτερα στην περίοδο των εξετάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ