Σάββατο 27 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Σε εγρήγορση οι ταξικές δυνάμεις

Απεργούν οικοδόμοι και λογιστές, πρόγραμμα δράσης και από την ΟΕΚΙΔΕ

Γιαπί το γιαπί, εργάτη τον εργάτη, συνεχίζονται οι εξορμήσεις σ' όλη τη χώρα, για την επιτυχία της πανελλαδικής πανοικοδομικής απεργίας, που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, στις 30 Ιούνη. Αιχμή της απεργιακής μάχης αποτελεί η υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης. Παράλληλα, η απεργία αποτελεί σταθμό στη μάχη για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. Την ίδια ώρα, οι οικοδόμοι της Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν έξω απ' το Εργατικό Κέντρο της πόλης, με τη συμμετοχή των Σωματείων του κλάδου από τη Μάδυτο, το Σταυρό Θεσσαλονίκης, την Κατερίνη, το Λιτόχωρο.

Πανελλαδική απεργία με αιχμή την κλαδική Σύμβαση έχουν κηρύξει για τις 2 Ιούνη και οι Λογιστές, με απόφαση της ΠΟΛ. Η συγκέντρωση της Αθήνας έχει οριστεί για τις 11 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ.

Η ανάγκη να αναλάβουν οι εργαζόμενοι του κλάδου αγωνιστική δράση, μπροστά στην ένταση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, αλλά και τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που ετοιμάζεται, αναδείχτηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ). Οι δυνάμεις της Ομοσπονδίας ρίχνονται στη μάχη για την επιτυχία των κινητοποιήσεων που αποφάσισε το ΠΑΜΕ, με κορυφαίο σταθμό την 15η Ιούνη, μέρα πανελλαδικής δράσης για την Κοινωνική Ασφάλιση. Επίσης, η ΟΕΚΙΔΕ καλεί όλα τα σωματεία του κλάδου να προχωρήσουν άμεσα σε γενικές συνελεύσεις, με στόχο την πλατιά ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων για τη σύμβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ